homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

De Week van de Toegankelijkheid bij Assadaaka Community.

x bbDit jaar is het thema ‘Uit & Thuis’.

Van 2 tot en met 5 oktober 2023 vindt de Week van de Toegankelijkheid weer plaats. En er is goed nieuws voor de organisatie én de deelnemers: naast online activiteiten is het dit jaar weer mogelijk om fysiek deel te nemen aan de week. Maar, wat kan je als bezoeker verwachten van de Week van de Toegankelijkheid 2023?

In dit artikel lichten we enkele onderdelen van het programma toe.

De Week van de Toegankelijkheid

Het landelijk netwerk van mensen met een beperking of chronische ziekte – Ieder(in) – is de initiatiefnemer van de Week van de Toegankelijkheid. Sinds 2000 wordt de week jaarlijks georganiseerd om het belang van fysieke en digitale toegankelijkheid extra onder de aandacht te brengen.

Iedere editie van de Week van de Toegankelijkheid kent zijn eigen thema. Vorig jaar, toen vanwege de corona-maatregelen de week online plaatsvond, lag de focus vanzelfsprekend op digitale toegankelijkheid. Dit jaar is het thema ‘Uit & Thuis’. De maatregelen worden geleidelijk aan wat beperkter, waardoor we weer naar restaurants kunnen, musea kunnen bezoeken en erop uit kunnen gaan. Tijdens deze editie pleit Ieder(in) daarom voor toegankelijke horeca, natuurgebieden, festivals, sportaccommodaties en meer. Deze onderdelen worden in het thema vertegenwoordigd door ‘Uit’.

Omdat digitale toegankelijkheid net zo belangrijk is als fysieke toegankelijkheid, wordt dit onderwerp ook in deze editie weer uitgebreid behandeld. Dit is terug te zien in het tweede gedeelte van het thema: ‘Thuis’. Volgens de organisatie moet iedereen mee kunnen doen, online en fysiek op locatie.

Hoe maken we van Amsterdam een stad waarin iedereen mee kan doen? Een inclusieve stad, voor mensen met en zonder beperking. Dat gaat ons allemaal aan. Daarom organiseert Assadaaka Community een thema ontbijtbijeenkomst over toegankelijkheid in het algemeen en de toegankelijkheid bij instanties en met name die voor mensen met een niet-westerse achtergrond. Tijdens een gezond ontbijt praten we over hoe Amsterdam beter en toegankelijker kan worden.

We willen graag met elkaar in gesprek over situaties waar mensen tegen aanlopen. Voelt u zich goed geholpen als u bijvoorbeeld een instantie belt? Voelt u zich welkom bij een instantie, voelt u zich goed behandeld en veilig? Hoe is de toegankelijkheid voor mensen met een beperking en ook een niet-westerse achtergrond?

Wij vinden het belangrijk dat hierover wordt gesproken. En dat iedereen in staat is om mee te doen in de samenleving, ook als je een beperking hebt. Daarvoor is het van belang dat gebouwen, plaatsen en instellingen ook toegankelijk zijn voor iedereen.

Waarom is toegankelijkheid belangrijk? Is het genoeg een gebouw fysiek toegankelijk te maken of komt er meer bij kijken?

Veel om over na te denken en te praten bij een gezond en lekker ontbijt in ons vriendschapshuis.

Wees welkom, uit de Dapper Buurt of daarbuiten.

Wat: Thema lunch-bijeenkomst met thema Toegankelijkheid
Datum: woensdag 4 oktober 2023
Tijd: 12.00 – 14.00 uur
Waar: Assadaaka Community, Wethouder Verheijhal, Polderweg 300, 1093 KP, Amsterdam de toegankelijkheid 2023

Gepost door ahmed
Agenda • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken