homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

De vrijheidsmaaltijd op 5 Mei 2015 - Samen Delen, Samen Een1

maa.ltFeestelijke viering ‘70 jaar bevrijding met StraatDiner en Kinder-Burgemeester in de Indische-Buurt-Amsterdam Oost Het landelijke thema van dit jaar luidt: Feestelijke 70 jaar bevrijding Programma 5 mei viering Vrijheid… geef je door! Vrijheid… daar vecht je voor ! Het StraatDiner in de Indische-Buurt - Amsterdam Oost staat in het teken van vrijheid. In onze vrijgevochten stad is vrijheid voor allen een groot goed. Daarom horen wij de tweede Kinder Burgemeester van Amsterdam, want alle kinderen hebben het recht om hier te blijven wonen. Doe mee aan onze Vrijheidstafels waar wij op speciale wijze de dialoog met jong en oud aangaan!

Programma: Tijd: 14.00 – 20.00 uur

14.00 tot 16.00 uur Aanvang met muziek, shows, koffie en thee
16.00 tot 16.15 uur Opening door dhr. Ahmed El Mesri en Hedyjane Guds van de Vriendschap Community
16.15 tot 18.00 uur Lekker aan tafel samen met muziek en zang van Fanfare, Arabisch , Afrikaanse muziek en DJ Harry.
20.00.00 uur Afsluiting

Locatie: Ambonplein
Adres: Ambonplein 59
1094 PW Amsterdam-Indische-Buurt / Oost
KOMT ALLEN!

WAAROM DE VRIJHEIDSMAALTIJD?
Op 5 mei doen we graag meer moeite om elkaar te leren kennen en te vieren dat we samen in de open en vrije stad Amsterdam wonen. We vertellen over de Amsterdamse geschiedenis van verzet en vrijheid. Ook kijken we kritisch naar de manier waarop we deze vrije stad georganiseerd hebben.

EEN VRIJHEIDSMAALTIJD:
• is op de avond van 5 mei • begint met een toast • brengt mensen samen • vertelt een verhaal: - historisch: over de (oorlogs)geschiedenis van uw plek, uw organisatie, uw buurt - of actueel: over de thema’s van 5 mei: vrijheid, tolerantie, democratie of verzet

HET AMSTERDAMS 4 EN 5 MEI COMITE?:
• helpt u bij het vinden van uw verhaal, denkt mee over de invulling en sprekers • ondersteunt in de promotie en communicatie

EN TENSLOTTE: OP 5 MEI IS HET FEEST!
Maak er een bijzondere avond van met een mooi optreden, gesprek, gedicht of muziek.
Wij zijn benieuwd naar uw ideeën.
Contact: .(JavaScript must be enabled to view this email address)
Contact: Olivia Somsen Tolhuisweg 2 / 1031 CL Amsterdam / tel: 020-528 7129 .(JavaScript must be enabled to view this email address) / http://www.4en5meiamsterdam.nl

Vrijheidsmaaltijd aan het IJ 5 mei 2015
Inschrijving kan vanaf 1 maart
Met 1000 mensen aan tafel! Ook dit jaar is het weer een lange tafel op 5 mei aan de oevers van het Ij in Amsterdam: De Vrijheidsmaaltijd aan het IJ.
Blijf op de hoogte via: Facebook.com/vrijheidsmaaltijdaanhetij

Straatdiners 2015
Oproep: organiseer een 5-mei straatdiner
Meld je aan als organisator van een straatdiner en neem met je buren en vrienden deel aan de Vrijheidsmaaltijd van StreetDinners. Inschrijven kan al met een tafel voor 20 personen. Vier vrijheid met je buurt en schrijf je op tijd in via streetdinners.org. Informatiesheet Vrijheidsmaaltijden 2015. Ook u kunt een Vrijheidsmaaltijd organiseren!
Aanraden - inShare

De Vrijheidsmaaltijd is samen eten op Bevrijdingsdag: de dag dat we onze vrijheid vieren en stilstaan bij hoe we die georganiseerd hebben. Door heel de stad worden op 5 mei maaltijden georganiseerd, met kleine of grote verhalen, soms simpel en intiem, andere juist met een uitgebreid programma eromheen. Maar altijd met een verhaal.

Gepost door ahmed
Agenda • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken