homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

De Remigratiewet gaat veranderen!

nmigAanvragen voor remigratie-voorzieningen volgens de huidige wet kunnen nog ingediend worden tot en met 30 juni.
De Remigratiewet verandert met ingang van 1 juli 2014.

In de nieuwe wet vervalt de basisuitkering, de eenmalige uitkering voor de kosten van de verhuizing.
Bovendien moeten aanvragers voor de remigratievoorziening vanaf 1 juli
• ten minste 55 jaar oud zijn
• Na hun 18de jaar naar Nederland zijn gekomen
• 8 jaar legaal in Nederland hebben gewoond
• Minstens één jaar onafgebroken een rechtgevende uitkering hebben

Tot en met 30 juni is de huidige wet nog van kracht en kan iemand die op 30 juni 2014 een leeftijd van 45 jaar of ouder heeft, minimaal 6 maanden onafgebroken een rechtgevende uitkering ontvangt, en ook aan de overige voorwaarden van de huidige Remigratiewet voldoet, op die dag nog een aanvraag indienen, mits hij/zij deze aanvraag nog diezelfde dag (tijdens kantooruren) aflevert bij een kantoor van de Sociale Verzekeringsbank (SVB).

Voldoet u dus nu nog wel, maar straks niet meer aan de voorwaarden van de Remigratiewet dan heeft u nog tot en met 30 juni de mogelijkheid om een remigratievoorziening aan te vragen.

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak : bel het Nederlands Migratie Instituut . Tel. 030-2342936
Zie ook onze website: http://www.nmigratie.nl


Denkt u over remigratie?
Inloopspreekuur voor migranten
Het NMI houdt elke donderdagochtend van 9.30 tot 12.30 inloopspreekuur in De Brug waar mensen terecht kunnen met vragen over remigratie.

Vanwege de grote belangstelling onder Turkse migranten is er vanaf donderdag 27 maart voortaan een Turks sprekende consulente aanwezig.
Ook andere migranten zijn en blijven welkom!
Het inloopspreekuur is bedoeld voor korte vragen en informatie.
Wilt u meer tijd met een Turks (of Arabisch, Berber, Bosnisch, Spaans, Engels of Frans) sprekende consulent van het NMI, maak dan een afspraak door te bellen met 030 234 29 36.

Meer over bij het Nederlands Migratie Instituut
Het NMI helpt migranten en erkende vluchtelingen een antwoord te krijgen op de vraag: ‘Blijf ik in Nederland of ga ik terug naar het land waar ik vandaan kom?’

Het NMI is gespecialiseerd in vragen rond vrijwillige - hetzij definitieve, hetzij tijdelijke - terugkeer naar het herkomstland. De consulenten geven informatie over bijvoorbeeld verblijfsdocumenten, uitkeringen, pensioenen, verzekeringen, voogdij, schulden, het zorgaanbod en onderwijsmogelijkheden. De individuele situatie van de cliënten staat altijd centraal en de positie van (mee)remigrerende vrouwen en kinderen krijgt bijzondere aandacht.

Indien de migrant kiest voor definitief vertrek helpt het NMI bij het voorbereiden en afwikkelen van de benodigde procedures. Ook na vertrek naar het herkomstland of een derde land kan hij/zij voor vragen en advies rond de remigratie bij het NMI terecht. Website: http://www.nmigratie.nl

 

Gepost door kamal
Agenda • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken