homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

bomenkap javastraat

Vanochtend luid gewekt door de ‘boomverzorgers’ van firma Pius Floris. De grootste en mooiste oude Iep aan de entree van het laatste stukje Javastraat, op het terras van restaurant Wilde Zwijnen, werd in rap tempo in stukken gejast en in de hakselmachine van Pius tot pulp vermalen. Het restaurant was gisteren verwittigd ‘dat de boom ziek was’ en morgen verhakseld zou worden. Spoedig zal er een nakomende vergunning verleend worden op de website van het stadsdeel voor een noodkap. : Hij was echt ZO ZIEK dat hij DREIGDE OM TE VALLEN, ècht waar. NOT!.

Vanochtend luid gewekt door de ‘boomverzorgers’ van firma Pius Floris. De grootste en mooiste oude Iep aan de entree van het laatste stukje Javastraat, op het terras van restaurant Wilde Zwijnen, werd in rap tempo in stukken gejast en in de hakselmachine van Pius tot pulp vermalen. Het restaurant was gisteren verwittigd ‘dat de boom ziek was’ en morgen verhakseld zou worden. Spoedig zal er een vergunning verleend worden op de website van het stadsdeel voor een noodkap. : Hij was echt ZO ZIEK dat hij DREIGDE OM TE VALLEN, ècht waar. NOT!.
Het kan niet anders dan dat er een geheime agenda is, zo geheim dat niemand er iets van weet natuurlijk; maar er is al eerder éen van de laatste vier of vijf iepen van dit type ziek verklaard en gekapt op dit stukje Javastraat. Het is het type dat een wat wildere kroon heeft en wilder oogt dat de tamelijk rechtop groeiende iepen; het vormt zo’n mooie boog over de straat zoals de hele Javastraat voor 2008 nog kende.
Op een dag zal dit laatste stukje Javastraat natuurlijk ook een opknapbeurt moeten krijgen en dan is de wens natuurlijk dat er allemaal de zelfde hoogte bomen in komen en dan moet het oude wilde gezicht gewoon weg:WEG! Te slordig. Het liefst zouden ze plastic boompjes neerzetten met leuke permanente kerstlichtjes paasballen en pinksterslingers erin, elke boom met camera’s volhangen en afluistermicrofoons; voor uw eigen veiligheid!!
Kortom ik vertrouw de hele boel niet en de hakselmachine komt langzaam onze kant op; hier staan nog enkele wilde hoge oude iepen die zich nu ernstig bedreigd voelen. Een bezwaar tegen een noodkap zou dus eigenlijk pre-emptive moeten kunnen…
Het restaurant is zijn prachtige beschutting en warmte gevende kroon kwijt terwijl het stadsdeel er net zo’n mooi nieuw hardhouten frame omheem had gerenoveerd.
Helemaal FOUT dus.

Gepost door leona
PermalinkCommenting is not available in this channel entry.

Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken