homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Bezoek begraafplaats Zorgvlied met aansluitende wandeling

c43Op zondag 16 augustus zullen wij een bezoek brengen aan Zorgvlied. Zorgvlied is een begraafplaats aan de Amsteldijk 273, aan de westelijke oever van de Amstel. De begraafplaats werd op 1 november 1870 in gebruik genomen door de gemeente Nieuwer-Amstel (nu Amstelveen geheten) en is nog altijd eigendom van Amstelveen, maar door de gemeentelijke herindeling van 1896 ligt Zorgvlied intussen binnen de grenzen van de gemeente Amsterdam.

Op deze locatie lag vroeger het buitenverblijf Zorgvliet. Het ontwerp in Engelse landschapsstijl is van tuinarchitect Jan David Zocher. In 1892 werd Zorgvlied uitgebreid naar het ontwerp van zijn zoon Louis Paul Zochner.

We verzamelen om 13.00 uur bij het Amstelstation en lopen dan richting de begraafplaats op de Amsteldijk.  Mensen die rechtstreeks willen reizen naar Zorgvlied, verwachten we daar om 14.30 uur bij de ingang.


We zullen o.a. de vraag bespreken waar mensen begraven willen worden. Sommige mensen willen begraven worden in het land van herkomst, anderen liever in Nederland. We willen de wensen van mensen delen en wat ze echt willen en wat voor voorzorgsmaatregelen ze getroffen hebben, zeker nu in deze corona-tijd, omdat begraven in het land van herkomst vrijwel onmogelijk is (repatriëring).

Wat       : Bezoek begraafplaats Zorgvlied met aansluitende wandeling
Wanneer : zondag 16 augustus
Tijd       : 13.00 – 16.00 uur
Waar     : 13.00 uur verzamelen bij Amstelstation of 13.30 uur bij begraafplaats Zorgvlied    
              (Amsteldijk 273)

Gepost door ahmed
Agenda • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken