homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Assadaaka - Ramadan 2021 - Online Iftarmaaltijden

z10;Bij de Assadaaka Community staan we met de deelnemers, bezoekers en vrijwilligers uitgebreid stil bij de islamitische vastenmaand Ramadan. De vastenmaand is voor Moslims één van de vijf zuilen van de Islam. Een kernzaak.
Gelovigen vasten van voor zonsopgang tot na zonsondergang. Zij onthouden zich van het nuttigen van voedsel, drank en andere zaken, waarbij zich proberen te richten op hun persoonlijke relatie met de Schepper en de relatie met de medemensen.

Theologen leggen uit dat de Poorten van de Barmhartigheid in de hemel zich tijdens de Ramadam ruim openen voor de gebeden van de Moslims.

De Assadaaka Community organiseert een online Iftarmaaltijd om het vasten samen te verbreken. U kunt zich voor deelname aanmelden. De Iftarmaaltijd nuttigt u thuis, met de laptop op tafel. De geestelijk verzorger van de Assadaaka Community verzorgt een passende uitleg over de Ramadan en het vasten. Waarna samen het vasten wordt verbroken met het nuttigen van de eerste dadel en het drinken van een glas melk. In Marokkaanse gezinnen nuttigt men hierna een licht verteerbare maaltijdsoep: Harira.

Wat:  Ramadan: Online Iftarmaaltijd
Plaats: Online, achter uw eigen laptop, via ZOOM
Datum: woensdagavond: 14, 21 en 28 april 2021
Tijd: aanvangstijden verschillen en worden na aanmelding toegezonden

Aanmelden is noodzakelijk voor deelname, via: .(JavaScript must be enabled to view this email address) Na aanmelding ontvangt u de ZOOMLINK. Om succesvol deel te kunnen nemen kan de ZOOM op uw computer worden geïnstalleerd. Een handleiding is op aanvraag beschikbaar. De huisregels en het Social Media Protocol van de Assadaaka Community zijn van toepassing op de deelnemers.

Gepost door ahmed
Agenda • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken