homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Assadaaka organiseert High Tea voor dames op VN dag tot uitbanning van geweld tegen vrouwen

uiytDe Internationale Dag tot uitbanning van geweld tegen vrouwen werd door de Verenigde Naties in 1999 uitgeroepen tot een dat die aanspoort tot actie tegen geweld dat tegen vrouwen gericht is. Om aandacht aan dit thema te schenken organiseerde de Assadaaka Community op donderdag 25 november 2021 een High Tea voor dames. De presentatie was in handen van Souad Oujda.

Vrolijk pratend schoven de dames aan om samen met Ahmed el Mesri en rabbijn Simon Bornstein ervaringen te delen. Sommige vrouwen spraken over intimidatie binnen het gezin na het verlies van een baan door de echtgenoot, één persoon legde haar casus van een scheiding voor en andere dames waren het er over eens dat de lock down afgelopen winter 2020/2021 van zeer negatieve invloed was.

Huiselijk geweld toegenomen door de lock down. Vrouwen waren meer dan ooit gebonden aan huis. De verzorging van andere gezinsleden kwam goeddeels op hun schouders terecht. Evenals de stress van een gezin dat dicht op elkaar moest leven gedurende het uitgangsverbod.

Een dame uit Irak vertelde over het geweld tegen vrouwen in haar dorpje, uitgeoefend door fanatiekelingen, waardoor zij naar Nederland moest vluchten. In het Asielzoekerscentrum heeft deze dame veel geestelijk geweld meegemaakt. Wie zegt dat het verblijf in een AZC een pretje is?

Tijdens de High Tea waren de dames het er over eens dat de overheid krachtig op moet treden tegen geweld dat vrouwen kunnen ervaren in de thuissituatie, op het werk of elders. De Assadaaka Community biedt een veilige plaats om over dergelijke thema’s te discuteren.

Het bestuur dankt de vrijwilligers voor de organisatie van deze bijzondere High Tea!

Gepost door ahmed
Agenda • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken