homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Assadaaka en Nederlandse Vereniging voor Autisme tekenen intentieverklaring tot samenwerking

x518Via deze weg nodigen wij u uit op tijdens de ondertekening aanwezig te zijn. Dit vindt plaats op vrijdag 17 december 2021, om 15.0 uur.  Tijdens deze bijeenkomst hanteren wij de huidige corona maatregelen. Adres: Polderweg 300, 1 hoog, 1093 KP Amsterdam  

Voor vragen of een interview kunt u contact opnemen met

Dolien Buijs                                                  
Algemeen bestuurslid NVA Noord-Holland              
Email: .(JavaScript must be enabled to view this email address)                           
Telefoon: 06-50626014                                    

Ahmed El Mesri, voorzitter Assadaaka Community
Email: .(JavaScript must be enabled to view this email address)
Telefoon: 06-47440672

Assadaaka en Nederlandse Vereniging voor Autisme tekenen intentieverklaring tot samenwerking

Amsterdam, de Assadaaka Community en de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) gaan zich samen inzetten voor ouders van kinderen met een autisme en tekenen hiervoor op 17 december 2021 om 15.00 uur een intentieverklaring. Ouders van autistische kinderen stuiten regelmatig op onbegrip en gebrek aan kennis voor de praktische problemen bij het zorgen voor hun kind met autisme. De Assadaaka Community en de NVA starten daarom met een samenwerking om deze doelgroep te gaan ondersteunen. De start wordt gemaakt in januari 2022 met een maandelijks ontmoetingsmoment voor deze ouders. Tijdens deze bijeenkomsten is er ruimte om ervaringen met elkaar te delen en informatie uit te wisselen.

De Assadaaka Community
Assadaaka is het Arabische woord voor ‘vriendschap’. De Assadaaka Community zet zich al 30 jaar op diverse manieren in voor bewoners met en zonder beperking in Amsterdam Oost. Assadaaka is de trekker en initiatiefnemer van het Platform Informele Zorg. Kernactiviteiten zijn Nederlandse taalles, een sociaal spreekuur, lotgenotengroepen, individuele en collectieve belangenbehartiging en ontmoetings- en ontwikkelactiviteiten. We verbinden daarbij kwetsbare en sterke bewoners met elkaar, veelal met diverse culturele achtergronden.

De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA)
De landelijke vereniging die zich inzet voor de belangen van mensen met autisme en hun naasten – in alle levensfasen en op alle levensterreinen. De NVA geeft mensen met autisme en hun naasten een stem en zorgt dat zij gehoord worden. De NVA is dé organisatie in Nederland die vanuit het perspectief van mensen met autisme en hun naasten bouwt aan een autismevriendelijke maatschappij; een maatschappij waarin mensen met autisme optimaal geïntegreerd, geaccepteerd en zoveel mogelijk zelfredzaam zijn.

Gepost door ahmed
Agenda • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken