homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Assadaaka Community roept iedereen voor solidariteit - Februaristaking

bdKom naar de herdenking!
Op zaterdag 25 februari 2017 wordt in Amsterdam opnieuw de Februaristaking van 1941 herdacht. De Februaristaking is de geschiedenis ingegaan als een moedige daad van vele tienduizenden burgers, die het werk neerlegden en opkwamen voor hun vervolgde Joodse stadgenoten. Na Amsterdam breidde de staking zich snel uit naar de Zaanstreek, Kennemerland, Utrecht, Hilversum en Weesp.

De Februaristaking van 1941 heeft nationaal en internationaal grote indruk gemaakt. Het was de enige politieke staking in Europa tegen de anti-Joodse maatregelen van de nazi’s in bezet gebied. De staking was destijds voor velen in ons land een bron van inspiratie. Nog altijd geeft de Februaristaking een signaal naar deze tijd, waarin opkomen voor een ander en waakzaamheid voor antisemitisme en racisme geboden is.
Daarom roepen wij u op zaterdag 25 februari 2017 naar het Jonas Daniël Meijerplein te komen en deel te nemen aan het defilé langs de Dokwerker.
Comité Herdenking Februaristaking 1941
Gemeentebestuur van Amsterdam

Programma:
16:45 uur: Opening door voorzitter van het Comité Herdenking Februaristaking 1941, Joke Koningh. Daarna spreekt acteur/kunstschilder Jeroen Krabbé en geeft dichter Gershwin Bonevacia een voordracht.
Om 17:00 uur gevolgd door het defilé en bloemlegging langs de Dokwerker. Iedereen kan aansluiten.
Vooraf is de Mozes en Aaronkerk geopend met een foto expositie over de Februaristaking (13-16.30 uur).
Voor mensen die slecht ter been zijn is er een tent met zitplaatsen, hier hoeft u niet voor te reserveren, de ingang hiervoor wordt aangegeven.
In februari is er een randprogramma rond de herdenking in De Balie, door School der Poezie / OBA, Verzetsmuseaum Amsterdam, Stadsarchief Amsterdam en Vondelkerk mmv Stadsherstel.

Om 19:30 uur is er een bijeenkomst bij Assadaaka Community.

Locatie: VRIENDSCHAPSHUIS

Adres: Palembangstraat 52, 1094 TK Amsterdam, Indische Buurt / Amsterdam-Oost

Afsluiting 21:30 uur

Gepost door ahmed
Agenda • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken