homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Opleiding tot Vertrouwenspersoon, start 08 oktober 2020 tijdens Week tegen eenzaamheid

aAmsterdam – 6 okober 2020 – In het teken van de Week tegen Eenzaamheid organiseert Assadaaka Community op donderdag 08 oktober de start van de OPLEIDING TOT VERTROUWENSPERSOON om mensen dichter bij elkaar te brengen, zelfs op 1,5m afstand. In de Week tegen Eenzaamheid van 1 t/m 8 oktober vinden er door het hele land veel speciale activiteiten plaats om extra aandacht te vragen voor het thema eenzaamheid met als hoofdboodschap: Kom erbij!

Opleiding Vertrouwenspersoon
Docent: Rabbijn Simon Bornstein, Geestelijk Verzorger van
Assadaaka Community; Polderweg 300, 1093 KP Amsterdam

Opleiding Vertrouwenspersoon
De Opleiding Vertrouwenspersoon is een professionele kortdurende opleiding voor vrijwilligers die zich vanuit Assadaaka Community inzetten om kwetsbare burgers te ondersteunen bij hun maatschappelijke en sociaaleconomische vragen. De opleiding duurt twee maanden en leidt tot een officieel diploma. Vertrouwenspersonen ondersteunen op die plekken daar waar de professionele organisaties in het sociaal domein mensen niet weet te bereiken, of daar waar deze organisaties te weinig tijd en aandacht aan burgers kunnen geven.

Mensen kunnen zich voor deelname aanmelden bij Rabbijn Simon Bornstein: 06 272 641 38,
een nieuwe groep studenten start in januari 2020 en er is nog plaats.

Na aanmelding volgt een kennismakingsgesprek tussen de prospectieve deelnemer en de docent

Week tegen Eenzaamheid
Van 1 tot en met 8 oktober is het Week tegen Eenzaa¬¬¬¬mheid. Door het hele land is er dan extra aandacht voor het thema eenzaamheid, met als hoofdboodschap: ‘Kom erbij!’. In veel plaatsen zijn er speciale activiteiten. Iedereen kan deelnemen aan de Week tegen Eenzaamheid door het bezoeken of organiseren van een activiteit. Want eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen.

Actieprogramma Eén tegen Eenzaamheid
De Week tegen Eenzaamheid 2020 wordt in het kader van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid georganiseerd door het ministerie van VWS. Het actieprogramma is 20 maart 2018 gelanceerd door minister Hugo de Jonge. Sindsdien doen 185 gemeenten en meer dan 130 landelijke bedrijven en maatschappelijke organisaties mee. Zij hebben zich gecommitteerd om actief én gezamenlijk de trend van eenzaamheid te doorbreken.

Wat       : Opleiding vertrouwenspersoon
Wanneer : Donderdag 8 oktober t/m 26 november
Tijd         : 10.00 – 12.30 uur
Waar       : Assadaaka Community, Wethouder Verheijhal 1e etage,
                Polderweg 300, 1093 KP   Amsterdam

Gepost door ahmed
Agenda • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken