homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Assadaaka Community - Nationale Holocaust Herdenking

xxx0Op zondag 30 januari 2022 is de jaarlijkse Nationale Holocaust Herdenking bij het Spiegelmonument ‘Nooit Meer Auschwitz’ in het Wertheimpark in Amsterdam. In verband met de voorbereidingen van de herdenking is het Wertheimpark gesloten voor publiek van zaterdag 29 januari 15.00 uur tot maandag 31 januari 13.00 uur.

Vanwege de coronamaatregelen kan de stille tocht dit jaar niet doorgaan en is het programma aangepast. De herdenking start om 11.10 uur in het Wertheimpark en is om 12.30 uur afgelopen. Een beperkt aantal genodigden zal in het Wertheimpark aanwezig zijn. Het park is afgesloten voor overig publiek.

Live uitzending NOS
De herdenking wordt live uitgezonden op NPO 1. Het voorprogramma start om 11.04 uur. Om 11.30 uur begint de live registratie van het programma.

Bereikbaarheid
Tussen 10.45 en 13.00 uur wordt het autoverkeer vanuit de Anne Frankstraat naar de Plantage Middenlaan omgeleid via de Henri Polaklaan. Tram 14 rijdt een aangepaste route. Wandelaars en fietsers kunnen gebruik blijven maken van de doorgaande weg, maar het is niet toegestaan om bij de hekken rondom het park stil te blijven staan.

Parkeren
Van zaterdag 29 januari 07.00 uur tot en met maandag 31 januari 13.00 uur worden de parkeervakken op de Plantage Parklaan tot aan de Anne Frankstraat tijdelijk opgeheven. Dit wordt van tevoren aangegeven met waarschuwingsborden. Mocht uw auto geparkeerd staan aan de overkant van de straat op de Plantage Parklaan, houd er dan rekening mee dat u op zondag 30 januari tussen 10.45 en 13.00 uur niet weg kunt rijden.

(Brom)fietsen verwijderd
In de directe omgeving van het Wertheimpark worden (brom)fietsen vanaf zaterdagavond 29 januari verwijderd. Dit wordt aangegeven op waarschuwingsborden die worden geplaatst aan het hekwerk langs het Wertheimpark. Fietsen die aan gemeentelijke eigendommen, zoals een lantaarnpaal, zijn bevestigd, worden ook verwijderd. Is uw fiets verwijderd, dan kunt u contact opnemen met het Fietsdepot via 14 020. Eventuele schade aan fiets en/of slot is voor rekening van de eigenaar.

Meer informatie
Met vragen over de herdenking kunt u terecht op http://www.auschwitz.nl. Heeft u overige vragen, dan kunt u contact opnemen met het gemeentelijke informatienummer 14 020.

Wie, wat, waar
Nationale Holocaust Herdenking
Zondag 30 januari 2022

Spiegelmonument in Wertheimpark aan het begin van de Plantage Middenlaan
http://www.auschwitz.nl

Gepost door ahmed
Agenda • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken