homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Assadaaka Community herdenkt de Februaristaking van 1941 met een dialoog

m1qAssadaaka Community herdenkt de Februari-staking van 1941 met een lekker, gezond en gezellig ontbijt.

Kom naar de herdenking!

Op dinsdag 25 februari 2020 wordt in Amsterdam de Februaristaking van 1941 herdacht. Jaarlijks staan we tijdens deze herdenking stil bij deze daad van medemenselijkheid van tienduizenden burgers, die in Amsterdam het werk neerlegden en opkwamen voor hun Joodse stadgenoten. De staking breidde zich al snel uit naar de Zaanstreek, Kennemerland, Utrecht, Hilversum en Weesp.

De Februaristaking van 1941 heeft nationaal en internationaal grote indruk gemaakt. Het was de enige politieke staking in Europa tegen de anti‐Joodse maatregelen van de nazi’s in bezet gebied. Als blijk van erkenning en waardering verleende koningin Wilhelmina de gemeente Amsterdam in 1946 het devies “Heldhaftig, vastberaden, barmhartig”. Dit devies is sindsdien toegevoegd aan het stadswapen.

Tijdens de bezetting vormde de staking voor velen een bron van inspiratie. Nog altijd geeft de Februaristaking van 1941 een inspirerend en belangrijk signaal, waarbij opkomen voor een ander en waakzaamheid voor antisemitisme en elke andere vorm van discriminatie en racisme geboden is.

Wij roepen u op dinsdag 25 februari 2020 naar het Jonas Daniël Meijerplein te komen en deel te nemen aan het defilé langs de Dokwerker. Het programma begint om 16.45 uur. De aanvang van het defilé is om 17.00 uur.

Comité Herdenking Februaristaking 1941 - Gemeentebestuur van Amsterdam

Op dinsdag 25 februari wil Assadaaka Community een informatieve dialoog ontbijtbijeenkomst over de Februaristaking van 1941 geven in het vriendschapshuis geven. Zo kunt u al uw vragen stellen en dialogen met de deskundigen, terwijl u gezond en gezellig samen kunt ontbijten. U komt toch ook?

Thema: Een informatieve / dialoogbijeenkomst

Wanneer: 25 februari 2020
Tijd: 10:00 tot 12:00 uur is er bij Assadaaka Community
Locatie: Vriendschapshuis
Adres: Wethouder Verheijhal, 1e etage, Polderweg 300, 1093 KP, Amsterdam

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ahmed El Mesri of Aicha Ouiza op het volgende telefoonnummer: 06-84291796 of 0647440672. http://www.assadaaka.nl

Deze bijeenkomst is mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Amsterdam

Gepost door ahmed
Agenda • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken