homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Amsterdam Inclusief

cvcHoe maken we van Amsterdam een stad waarin iedereen mee kan doen? Een inclusieve stad, voor mensen met en zonder beperking. Dat gaat ons allemaal aan. Daarom organiseert Assadaaka Community een Thema Ontbijtbijeenkomst over Amsterdam Inclusief. Tijdens een gezond ontbijt praten we over hoe Amsterdam beter toegankelijk kan worden.

De Gemeente Amsterdam gaat de komende periode een plan opstellen over een inclusiever Amsterdam en nodigt bewoners uit om mee te denken en te praten. Tijdens deze ontbijtbijeenkomst wil Assadaaka Community graag met elkaar in gesprek, zodat we met elkaar een goede bijdrage kunnen leveren aan dit plan.

Wij vinden het belangrijk dat de bewoners mee kunnen praten. En dat iedereen in staat is mee te doen in de samenleving, ook als je een beperking hebt. Daarvoor is het van belang dat gebouwen, plaatsen en instellingen ook toegankelijk zijn voor iedereen. Gemeente Amsterdam werkt samen met 24 andere gemeenten om het VN-verdrag Handicap in te voeren, zodat Amsterdam steeds beter toegankelijk wordt voor mensen met een beperking.

Tijdens de ontbijtbijeenkomst krijgt u uitleg over dit verdrag en wat de gemeente al doet. En wat zouden andere instellingen kunnen doen op dit gebied? Waarom is toegankelijkheid belangrijk? Is het genoeg een gebouw fysiek toegankelijk te maken of komt er meer bij kijken?

Veel om over na te denken en te praten bij een gezond en lekker ontbijt in ons vriendschapshuis.

Wat: Thema Ontbijtbijeenkomst Amsterdam Inclusief
Datum: vrijdag 11 oktober 2019
Tijd: van 10u tot 12u
Waar: Assadaaka Community, Wethouder verheijhal, Polderweg 300, 1093 KP, Amsterdam

Gepost door ahmed
Agenda • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken