homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Alliantie van informele zorg

 eric vab der burgAlliantie van informele zorg- en welzijns-aanbieders officiële partner in Samenwerkings-convenant Wijkzorg 2014 in Amsterdam Oost.

In Amsterdam Oost is donderdag 17 april jl iets bijzonders gebeurd: naast formele zorg- en welzijnsaanbieders, de gemeente en zorgverzekeraar, heeft ook de informele zorg haar handtekening gezet onder het samenwerkingsconvenant Wijkzorg 2014.

Zorgen over de ontbrekende positie en beperkte rol van informele zorg- en welzijnsaanbieders binnen de Aanpak Wijkzorg 2014 hebben er begin dit jaar toe geleid dat informele zorg- en welzijnsorganisaties hun krachten hebben gebundeld. Zij hebben met elkaar de Open Alliantie Informele Zorg&Welzijn (kortweg ‘Alliantie) gevormd om zo het informele aanbod sterk te positioneren. De Alliantie bestaat uit sociale ondernemingen die informele zorg en/of welzijn aanbieden aan wmo-doelgroepen, zodat mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. De gevormde Alliantie staat voor een krachtig, multicultureel en wijkgericht partnerschap en biedt op professionele en laagdrempelige manier maatwerk aan haar cliënten.  De Alliantie streeft naar samenwerking vanuit gelijkwaardigheid, zowel met informele en formele partijen.

De Alliantie is erkend door stadsdeel Oost en is onderdeel van de stuurgroep van Wijkzorg 2014 in het startgebied Oostelijk Havengebied -Indische Buurt. Dit houdt in dat de Alliantie meepraat en meebeslist over de wijkgerichte zorg en ondersteuning in Amsterdam Oost. De Alliantie kan slimme verbindingen maken tussen het formele aanbod en zorgbehoevenden en functioneert als een schakel hiertussen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van de initiatiefnemers:
Stichting IPI (.(JavaScript must be enabled to view this email address))
Stichting Onze Hoop (.(JavaScript must be enabled to view this email address)
Dhr. A. El Mesri – tel. 06-47440672

Gepost door kamal
Agenda • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken