homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

70 jaar Vrijheid: Geef het door als een Lopend Vuurtje!

vuurVrijheid heeft voor elk mens een persoonlijke betekenis of symboliek. Voor de één is vrijheid om je mening te uiten belangrijk, voor de ander de vrijheid hoe je er uit mag zien die je bent. Zo zijn er allerlei betekenissen. Dit jaar is een bijzonder herdenkings- en bevrijdingsjaar. Het is op 5 mei dan precies 70 jaar! geleden dat de zwaarbevochten vrijheid een feit werd.

Er zijn allerlei buurtdiners, feesten, dansen en muziek om de Vrijheid te vieren. Zoals op het Obi-plein waar er behalve een groots Buurt/Straatdiner, ook Afrikaanse muziek, Mexicaanse dansen door Pedro en Tenochtl, Litouwse accordeon/ trekzak muziek van Saulis, en een waar spectaculair rolstoel basketbal-evenement, door Assadaaka in samenwerking met sportclub Only Friends wordt georganiseerd. Zie aankondiging.

Op 4 mei zijn er diverse herdenkingen en stille tochten. Zo is er om 18u een stille tocht van Vriendschapshuis Assadaaka, Palembangstraat 52, naar Ceramplein.

‘s Middags om 14u op het Kastanjeplein vlakbij het Oosterpark, worden de namen van Joodse slachtoffers van de Holocaust uit Oost, en straten waar zij hebben geleefd, op symbolische wijze gevisualiseerd. 

Door Urban Tribes is het Spel van de Vrijheid ontwikkelt, makkelijk te maken met een doosje lucifers en een papiertje daarin. Elke deelnemer aan het spel steekt een lucifer aan, en vertelt aan de anderen wat vrijheid voor haar of hem inhoudt, totdat het vuurtje uitdooft. Daarna kan het houtskool van de lucifer worden hergebruikt om haar/zijn vrijheidssymbool (bijv, vredesduif) te tekenen. Een origineel en leuk spel!

Met meerdere lucifershoutjes, nadat er in een groepje over het begrip Vrijheid is gepraat,

kan de vrijheid van een groep deelnemers worden “gebouwd” /uitgebeeld.

Vrijheid geef je door als een Lopend Vuurtje!

Gepost door ahmed
Agenda • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken