homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

1e Nationaal Congres Gelijk is Gelijk

conDit evenement is georganiseerd om onder de aandacht te brengen dat er in Nederland een belangrijk verdrag in werking is getreden. En dat we dit verdrag van woorden in daden moeten omzetten. Het gaat uiteraard om het jullie welbekende verdrag voor de rechten van mensen met een chronische ziekte of beperking van de Verenigde Naties. Het congres is bedoeld om Gemeenten te inspireren om er mee aan de slag te gaan eventueel samen met VN-ambassadeurs.

In goed overleg met de organisator hebben we een voorbeeldbrief (zie link onderaan dit bericht voor de voorbeeldbrief) gemaakt die jullie naar je Gemeente kunt sturen om samen met hen af te reizen naar Utrecht. De organisatie van het congres heeft besloten om Gemeenten korting te geven als zij één of meer VN-ambassadeurs als gast meenemen.

De actie heeft drie doelen:

- Gemeenten verleiden om naar het congres toe te gaan om zich te laten inspireren door toonaangevende sprekers en de voorbeelden die zij deelnemers aanreiken.
- Een kernthema van het verdrag onder de aandacht te brengen: “Niets over ons, zonder ons”.
(Ervarings)deskundige burgers in gesprek te brengen met hun -
- Gemeente door een dag met elkaar op te trekken en zo van elkaar te leren.

Dus zet 29 november meteen in je agenda!

Één van jullie mede VN-ambassadeurs – Jan Troost – organiseert dit congres, zonder een cent subsidie. Daarom kan deelname niet gratis zijn. Ook voor VN-ambassadeurs die er alleen heen willen, kost een toegangskaart € 95. Maar door je gemeente dus enthousiast te maken om te gaan, kun je meeliften op hun kosten en draag je je steentje bij aan het succes van Gelijk = Gelijk.

Iedereen kent wel iemand die bij de Gemeente werkt. Voor iedere medewerker van de Gemeente is het congres van belang. Of het nu gaat om een hoger of lager geplaatste ambtenaar of een gemeenteraadslid. En anders kan je altijd de naam van een raadslid dat bij jou in de buurt woont op de website van de Gemeente vinden.

Bekijk via onderstaande link de brochure:
https://gelijkisgelijk.nl/wp-content/uploads/2015/10/Brochure-Gelijk-is-Gelijk-3.pdf

De attentiebrief in MS Word formaat vind je via onderstaande link:
http://www.vnverdragwaarmaken.nl/vnverdragwaarmaken/images/Tools/attentiebrief_VN_ambassadeurs_GelijkGelijk_29_november_2017.docx

woensdag 29 november van 9:30 tot 17:00 in de jaarbeurs Utrecht.

Gepost door ahmed
Agenda • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken