homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Ons Amsterdam is niet meer

Met mijn mp3-speler op, stond ik bij de schoenmaker in de Javastraat. Ik word op de schouders getikt door een hele grote man, die niet gezien heeft, dat ik niet versta wat hij zegt. Ik haal de dopjes uit mijn oren. “Jij bent toch die journalist… Wat vind jij er nou allemaal van?” “Eh nou, zie je hoeveel huizen er hier te koop staan?”, begin ik. “Ja en dat is nou precies wat ik bedoel! Amsterdam was een hippie-stad. Amsterdam was vrijheid. Ik hou van deze stad, je bent hier vrij maar dat Amsterdam van vroeger, dat is niet meer. Overal duiken de Jan-Willems op. En de Anne-Fleurs. Je ziet de stad veranderen.” Het scheelde niet veel of hij begon te huilen.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Sunday, 26 September 2010
Permalink


Blankies in de buurt deel II

Ik zit ziek thuis en de hele middag is er iemand in de weer met een slijptol. Niet aan de overkant maar ergens naast mij. Ik kan er niet van in slaap vallen. Om kwart voor 7 word ik opgeschrikt door de sirenes van de brandweer. Het lijkt wel of die voor de deur stopt. Ik ren in pyama het balkon op. Er staan twee enorme brandweerauto’s met zwaailichten voor de deur.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Tuesday, 24 August 2010
Permalink


Eerste bewoners in Insulinda

De bouw van de Insulinda is gereed. De eerste bewoners van de Insulinda wonen er nu ongeveer een week. In tegenstelling tot de vorige bouw, blijkt dit gebouw een galerij te hebben. Daardoor brandt er voortdurend licht en komen de mensen ook ‘s avonds laat daar binnen. Dat is hinderlijk voor de bewoners aan de overkant van de binnentuin. Bewoners die op de Insulinda uitkijken, ervaren naast lichthinder ook geluidhinder. De eerste conflictjes ontvouwen zich ook. De huizen aan de overkant zijn beduidend duurder en trekken een -voor de Ambonpleinbuurt- eigenaardig publiek. Om vijf over tien ‘s avonds begon een blonde jongen in ontbloot bovenlijf een plankje korter te maken. Dat doet hij met een slijptol, die tussen de gebouwen echoot.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Monday, 05 July 2010
Permalink


SAIL 2010 in aantocht

Eens in de 5 jaar is SAIL in Amsterdam. Grote, historische zeilschepen liggen dan een aantal dagen in de IJhaven in Zeeburg. De schepen kunnen bekeken worden, er zijn wedstrijden, muziekoptredens en er is iedere avond vuurwerk. Dit jaar is Sail van donderdag 19 augustus tot en met zondag 23 augustus en speelt zich voor het grootste deel af in Zeeburg(dan stadsdeel Oost) Het thema van SAIL is ‘Stad aan het water’.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Monday, 01 February 2010
Permalink


Kerst en een nieuwjaar wens 2010 van Assdaaka en Onze Hoop

De multiculturele vereniging voor vriendschap in Nederland Assadaaka en Stichting Onze Hoop wensen u een vredig kerstfeest en een goed, gelukkig en gezond 2010. Laat vriendschap onze harten veroveren. Geef liefde een kans om te ontluiken in het landschap van het leven. 

 

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Mesri op Monday, 21 December 2009
Permalink


Preventief gefouilleerd II: de tram

Ik zou naar een winterfeest. Iemand zou mij oppikken in Mechelen om vandaar naar Overijse te gaan. Daar zou ik logeren. Bepakt en bezakt had ik om 13:00 het huis verlaten. De schiphol-tunnel details zal ik u besparen.  In elk geval was ik om 19:37, doodop en verkleumd in de tram 7 terug van het leidseplein naar huis. Ik had bij mij: Een grote tas met een slaapzak en een luchtbed.  Een rugzak helemaal propvol met een fototoestel en tandenborstel en andere logeerspullen. In allebei de tassen had ik boodschappen gevrot. Die had ik net in de gauwigheid gehaald. Ik keek gelukkig naar de lichtjes bij de Dappermarkt. Hehe. Bijna thuis. Bijna…

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Saturday, 19 December 2009
Permalink


Vergaderen over bomen

Van de weblog van: Astrid Kuiper

Vanavond in de commissie fysiek gaan we het hebben over het Timorplein en over het Javaplein en een belangrijk onderwerp op deze pleinen zijn de bomen. Bij bomen komt er altijd een emotie bij,  iedereen heeft wel iets met bomen je vind ze mooi of juist niet en nu ook vanavond zal een deel van de discussie over bomen gaan.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Monday, 30 November 2009
Permalink


Bomenverordening

Door: Mark van Dongen

Binnenkort bestaat Zeeburg niet meer. Samen met Oost/Watergraafsmeer gaan we op in het stadsdeel Oost. Dit zal niemand ontgaan zijn. Behalve dan het Dagelijks Bestuur van het stadsdeel Zeeburg. Op de agenda van de aanstaande raad staat de Bomenverordening. Niet iets wat nieuw is. Ook nu moeten mensen die een boom willen kappen een kapvergunning aanvragen, is er een herplantplicht en wat dies meer zij.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Friday, 06 November 2009
Permalink


Amsterdam moet zuinig zijn op haar bomen

Door: Jan de Laat

Indrukwekkende bomen staan niet alleen in openbare ruimten. Binnentuinen en privéterreinen herbergen ook enkele prachtexemplaren.Het bestuur van het stadsdeel stelt voor waardevolle bomen in de openbare ruimte beter te beschermen, maar vergeten de bijzondere bomen in binnentuinen.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Friday, 06 November 2009
Permalink


Drijvende tuinen

Van de weblog van Astrid Kuiper

Vanavond een leuk onderwerp in de commissie fysiek drijvende tuinen. Is het verstandig om hier beleid op te maken omdat regulering nodig is. Gaan we ze verwijderen of mogen we ze als de tuin veilig is gedogen?

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Wednesday, 28 October 2009
Permalink


Pagina 1 van 23 pagina's  1 2 3 >  Last ›

Statistieken

Bekijks: 641326
Paginas "rendered" in 0.5325 secondes
50 uitgevoerde vragen
Debug mode is on
Aantal Artikelen: 5813

Zoeken


geavanceerd zoeken

RSS:

kopieer deze link in uw rss nieuws-tikker

Externe Links


Nieuwssites

Persoonlijke Sites

Overheid

Lokale Partijen

Overig