homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Zorgen voor Elkaar! Assadaaka sluit Week tegen Eenzaamheid af

zo1Op Zondag 10 oktober heeft de Assadaaka Community de nationale Week tegen Eenzaamheid afgesloten. De Week tegen Eenzaamheid is een initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport, Assadaaka heeft hierop ingespeeld met vijf diverse en erg goed bezochte activiteiten. Het bestuur en de geestelijk verzorger danken alle vrijwilligers voor hun fijne inzet en de bezoekers voor hun deelname!
Wandelen tegen Eenzaamheid
De Assadaaka Wandelgroep organiseerde op vrijdag 08 oktober 2021 een fijne wandeling door de binnenstad van Amsterdam.

De vaste deelnemers aan deze wekelijkse gezonde beweegactiviteit wandelden drie uurtjes samen langs de grachten van Amsterdam, tijdens de wandeling werden fijne gesprekken gevoerd. Ook komen nieuwe vriendschappen hier tot stand. De wandeling werd afgesloten met een door de Assadaaka Community aangeboden High Tea op een fijne plaats. Het aantal deelnemers was overweldigend, iedere vaste participerende wandelaar nam 2 introducees mee. Het werd een vrolijk samen zijn om van te genieten.

Thema-Ontbijt Een Klein Gebaar Zegt Alles
Op maandag 04 oktober werd een themaontbijt gewijd aan de Week Tegen Eenzaamheid. Ruim 25 deelnemers schoven aan voor dit plezierig en goed verzorgd ontbijt. De stagiaires werden betrokken bij de organisatie en zetten hun beste beentje voor: dank aan beide dames. De geestelijk verzorger hield hier een introductie over Eenzaamheid en hoe hiermee om te gaan. Assadaaka wil eenzame mensen uitnodigen van achter de geraniums, deel te nemen aan activiteiten en nieuwe mensen te leren kennen, samen activiteiten kunnen ondernemen. We kijken terug op een geslaagde bijeenkomst vol warme gezelligheid.

Online Koffie Drinken tegen eenzaamheid
Sedert aanvang van de COVID pandemie is de Assadaaka Community ook online te vinden, we organiseerden deze week een Online Koffie bijeenkomst. Een aantal heren schoof digitaal aan bij de koffietafel. Er werden tips en trucs uitgewisseld na een voorlichting over energie besparen in de huishouding om hoge energierekeningen te voorkomen. Blij en soms verrast over nieuwe energieadviezen verliep dit samen zijn van twee uurtjes in een warme en plezierige sfeer.

Digitale Slot-samenkomst met de Minister van VWS
Vertrouwenspersonen van de Assadaaka Community namen deel aan een spetterend digitaal Slotevenement van de Week tegen Eenzaamheid waarmee de Week tegen Eenzaamheid organisatoren de vrijwilligers bedankten voor hun inzet tijdens de week. Het evenement werd gepresenteerd door presentator Bert van Leeuwen van de Evangelische Omroep.

Samen met de Sandra Jetten, directeur van het Oranje Fonds, werd teruggeblikt op de succesvolle Week van de Eenzaamheid bij de Assadaaka Community. Eric Schoenmaker verhaalde over de kracht van luisteren. De Assadaaka Vertrouwenspersonen kragen handvatten om dat nog beter te kunnen doen, een fijne verdiepingsslag.
Mevrouw Alet Klarenbeek ging dieper in op de kunnen communiceren met ouderen. De bijeenkomst werd afgesloten met een filosofisch gesprek met Stine Jensen, filosofe van beroep. Deze slotbijeenkomst op 07 oktober bood weer nieuwe inspiratie en versterking aan de Assadaaka deelnemers.

De volgende Week tegen de Eenzaamheid zal worden georganiseerd in 2022, Assadaaka treft nu al de voorbereidingen voor het komende jaar.

Couscousmaaltijd, naar de beste Marokkaanse traditie
Op zondag 10 oktober 2021 organiseerde de Assadaaka Community een couscousmaaltijd naar de fijnste Marokkaanse traditie voor de doelgroep mantelzorgers. Juist deze zwaarbelaste zorgvrijwilligers werden deze mensen krachtig ondersteund. Tijdens de maaltijd konden zij hun ervaringen delen, over pijn praten en elkaar wederzijds versterken. Assadaaka dankt de sponoren en vrijwilligers die deze maaltijd mogelijk maakten.

Door: Ahmed El Mesri, voorzitter en Rabbijn Simon Bornstein, geestelijk verzorger

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken