homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

‘Witte pakken’ blijken ambtenaren

De ‘mannen in witte pakken’ die kort na de Bijlmerramp van 4 oktober 1992 op de plaats van de ramp werden gesignaleerd, blijken gemeenteambtenaren te zijn. Uit angst voor onrust in Zuidoost is de uitkomst van het onderzoek naar de Bijlmerramp zo lang geheim gehouden. Dit staat in Het Parool donderdag.

Na onderzoek van de rijksrecherche concludeert burgemeester Cohen in een brief dat “er geen sprake is van gegevens die een ander licht op de Bijlmerramp werpen”. Zijn woordvoerder liet donderdag weten dat “er uiteindelijk niets aan de hand was”.

De brief bevat echter ook saillante details. Op de plaats des onheils blijken namelijk stoffen te zijn gevonden die volgens het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) “in principe schadelijke gevolgen voor de bodem en het grondwater hebben, met een blootstellingsgevaar voor mens en dier”. Daarnaast kwam op 16 april dit jaar een werknemer van de dienst Milieu- en Bouwtoezicht zich melden bij zijn directeur met het verhaal dat hij op 4 en 5 oktober 1992 met zijn collega metingen had gedaan op de plek van de ramp. Daarbij droegen ze beschermende witte pakken. Dat zou een verklaring zijn voor het verhaal over geheimzinnige mannen in witte pakken, waarvoor later in de parlementaire enquĂȘte naar de Bijlemrramp geen bewijzen zijn gevonden.
bron: AT5Naam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken