homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

#Werkbezoek #Assadaaka aan #Brandweer

we21Door: #Rabbijn #Simon #Bornstein®

De COVID-pandemie, preventie, zware winterse omstandigheden, lockdown en avondklok vormen in combinatie extreme omstandigheden waaronder de Brandweer haar werk moet doen. Vaak met gevaar voor eigen leven zetten de brandweerlieden zich in voor de bewoners van Amsterdam. Om de brandweerlieden een hart onder de riem te steken brachten de vrijwilligers van de Assadaaka Community op vrijdag 7 februari een werkbezoek aan een brandweerkazerne.

De brandweerkazerne is van verre herkenbaar aan de buiten opgestelde spuit- en ladderwagens, de in gele overals geklede brandweermensen. Bij aankomst vormden de Assadaaka Vertrouwenspersonen een kring rond de ingang, waarna de spuitgasten naar buiten kwamen.

Voorzitter Ahmed el Mesri trapte af met een krachtige toespraak. ‘Wij hebben de laatste weken meegeleefd, met alles wat er in Amsterdam en elders in het land gebeurd. Het kan gewoon niet door de beugel. Wij van de Assadaaka Community staan achter de publieke diensten als de brandweerlieden en zorgmedewerker. Wij organiseren door het jaar heen veel bijeenkomsten over veiligheid in en om het huis. Een Assadaaka vrijwilligster kwam met het idee om de brandweer een hart onder de riem te steken en te bemoedigen. Wij komen bij u met maaltijden, bloemen en toespraken om waardering, erkenning en dankbaarheid tot uitdrukking te brengen!’

Mevrouw Eman Wahby sprak een kort dankwoord uit jegens de brandweermensen, las een kaartje voor waarop zij zich uitsprak tegen de recente rellen (op de Molukkenstraat) en haar volledige steun uitsprak voor de werkers voor de publieke zaak. Ook overhandigde mevrouw Wahby een grote kleurrijke bos bloemen aan de commandant van de brandweerkazerne.

Geestelijk Verzorger Rabbijn Simon Bornstein kreeg vervolgens het woord van voorzitter El Mesri, om namens het Assadaaka bestuur een korte lofrede af te steken. De Rabbijn wordt door de voorzitter een drijvende kracht achter de organisatie genoemd. ‘Ik wil graag een groot compliment maken aan de werkers voor de werkers voor de publieke zaak, GGD, medici, verpleging, politie, handhaving, brandweer, etc. in crisis tijd. … Uw werk moet schoon veilig en plezierig zijn binnen wettelijk geborgde ARBO normen. .. De avondklok roept nare herinneringen uit het verleden wakker bij de burgerij, desondanks moet de burgerij er het gezonde verstand bij houden. Volg de aanwijzingen van de publieke diensten om uw eigen en de volksgezondheid te kunnen garanderen! Graag wens ik u Gods zegen bij uw werk!’

De brandweercommandant dankte de bezoekende delegatie van ganser harte voor de warme steun, woorden, bloemen en voedselpakketten. ‘Zulk een blijk van waardering ontvangen wij niet veel, het is hartverwarmend. Onder normale omstandigheden zou ik jullie allemaal persoonlijk de handdrukken, maar dat mag nu even niet.’ stelde de spuitgast.
Zijn warme woorden werden gevolgd door een hartelijk applaus!

zxm21

ui21

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken