homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Welzijnswerk nieuwe stijl in het politieke café van Groen Links


Van de website van Astrid Kuiper fractievoorzitter Groen Links en gemeenteraadslid voor Groen Lnks van het stadsdeel Zeeburg

Het welzijnswerk in Zeeburg is in het afgelopen jaar flink veranderd. Het aanbod is niet vanzelfsprekend meer, maar men werkt vraaggericht en gaat uit van eigen initiatief van bewoners.

Via een openbare aanbesteding is een marktpartij gezocht om op een vernieuwende manier invulling aan de ambities te geven.

In een interview gaat GroenLinks - wethouder Jan Hoek in op de resultaten.

•Wat wilde hij bereiken met de nieuwe aanpak?

•Waarom moest al het welzijnswerk worden aanbesteed?

•Wat zijn de consequenties van vraaggericht werken?

•Gebeurt er nu meer met bewonersinitiatieven?

•En lukt het om de doelgroep te ondersteunen?


Foto Tess

 

 

Gepost door Tess Jungblut
Cafe • (1) CommentaarPermalinkVia een openbare aanbesteding is een marktpartij gezocht om op een vernieuwende manier invulling aan de ambities te geven.

Inmiddels, mede door de op handen zijnde kredietcrisis kunnen wij niet anders dan concluderen, dat marktwerking niet werkt, althans niet voor de sociaal zwakkeren die bij uitstek de doelroepen zijn van het welzijnswerk.

Jammer dat het stadsdeel daar nog niet helemaal aan wil of wellicht kan. Misschien is het wel een bewijs van onvermogen? Wie zal het zeggen.

En sterker nog, ze gaan gewoon door op de ingeslagen weg, die ongetwijfeld naar een afgrond leidt ... ambtelijke molens werken traag ... ja dat was ik even vergeten.  cool smirk

Overigens, marktwerking en Groen Links zouden elkaar eigenlijk moeten bijten. Immers het is nu wel duidelijk dat duurzaamheid, waar Groen Links voor staat, niet samengaat met marktwerking!  Is er nu helemaal niemand bij de fractie van Groen Links die dit inziet? Je kan wel van twee walletjes eten, maar op den duur houd je niks meer over!!!

Plons!

Posted by Tess  on  09/27  at  07:02 PM


Naam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken