homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Wegbevalling

imageMaria Duarte zet ongeduldige kinderen op de wereld. Voor de tweede maal slaagde de 35-jarige zwangere Portugese er niet in om op tijd het ziekenhuis te halen. Onderweg naar het ziekenhuis in de Portugese plaats Vila Real moest ze noodgedwongen haar auto aan de kant zetten. Een toegesnelde ambulance bood de verlossende hulp. Langs de snelweg schonk Duarte het leven aan een gezonde baby. “Ik was bang dat ze zou doodgaan en durfde zelfs niet te persen”, verklaarde de moeder na afloop.
bron: NU.nlIk had een vriend op de lagere school die in het vliegtuig is geboren! Zijn moeder bevestigde het zelfs! Ik weet jammergenoeg niet meer wat hij als geboorteplaats heeft opgegeven. Weet iemand wat daarmee dan gebeurt?

Posted by Jan Hollander  on  04/19  at  03:44 PM


Jazeker!  Dat hangt af van 1 de nationaliteit van de ouders en of in die landen sprake is van het ius sanguini beginsel, in dat geval: de nationaliteit van de ouder(s) 2 de nationaliteit van de vliegtuigmaatschappij, voor zover de ouders beiden afkomstig zijn uit een land met het ius soli beginsel, 3 -indien 2 met ja wordt beantwoord- de vlag waaronder het vliegtuig vliegt en het nationaliteitsrecht van dat land 4 of de vliegtuigmaatschappij in kwestie uberhaupt hoogzwangere vrouwen meeneemt -vaak niet-  5 of er in het geval van apatridi het verdrag ter voorkoming hiervan kan worden toegepast, hetgeen op zijn beurt weer afhankelijk is van de aanknopingsfacto en de toepasselijkheid van de casus en de rechtsmacht van de rechter die in de concrete casus de zaak in behandeling heeft, maar in dat geval geldt conform artikel 3 van het verdrag ter uitbanning van apatriditeit :

For the purpose of determining the obligations of Contracting States under this Convention, birth on a ship or in an aircraft shall be deemed to have taken place in the territory of the State whose flag the ship flies or in the territory of the State in which the aircraft is registered, as the case may be.

Posted by zazkia  on  04/19  at  05:45 PM


Naam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken