homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

We doen het niet alleen met Kerst.

xzcVanavond 15 december 2019 werd een Egyptische maaltijd aangeboden in het teken van eenzaamheid tijdens de donkere dagen van het einde jaar. Bij Assadaaka staat eenzaamheid- en armoede-bestrijding hoog in het vaandel. Deze zondag kwamen mensen van allerlei achtergronden bijeen om samen een eenvoudig vegetarische maaltijd te nuttigen, die door mensen van buiten wordt gemaakt en meegebracht. Men is gelukkig om dit te maken en samen met elkaar te delen, dat is de betekenis van Community. Het Nederlandse spreekwoord is niet voor niets : gedeelde vreugd is dubbele vreugd’! ‘

Juist in deze dagen hebben mensen elkaar meer nodig in humaan samenzijn in de strijd tegen eenzaamheid. Ben je alleen en kom je naar Assadaaka toe net als de anderen die alleen zijn, dan ben je niet samen alleen, want je bent samen in een vredige omgeving. Er kwamen ook met mensen met hun partner en/of kinderen. We zien dit ook wel elders met name tijdens de kerstdagen, maar Assadaaka wil dit juist vaker doen in het teken van sociale cohesie en steun tijdens de donkere dagen, net slechts tijdens kerstmis: menselijk contact.

Kijk gerust naar de foto’s om de gemoedelijke sfeer te proeven, de muziek die op de achtergrond speelde zit er niet bij, maar er werd zelfs gedanst; kijkt u zelf maar en misschien tot ziens bij een volgende Assadaaka Community sharing van vrede en saamhorigheid.

Verslag: 15 december Siegfried van Hoek.

bg

mq

fgd

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken