homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

VVD-leider Rutte zet Verdonk uit fractie

VVD-fractieleider Mark Rutte heeft Tweede Kamerlid en voormalig minister Rita Verdonk uit de fractie gezet. De VVD-politica neemt 24 uur de tijd om zich te beraden of ze in de Kamer blijft als éénmansfractie of de politiek helemaal verlaat.
De Telegraaf en het AD citeerden donderdag een toespraak die Verdonk in besloten kring heeft gehouden. Daarin zou zij kritiek hebben geuit op de koers van de VVD.

De VVD-fractie heeft geen vertrouwen meer in Kamerlid Rita Verdonk als collega, zei VVD-leider Mark Rutte donderdagmiddag. De fractie heeft er evenmin vertrouwen in dat het “nog goed komt”.

Verdonk is gevraagd haar Kamerzetel in te leveren. Doet ze dat niet, dan zal Rutte haar uit de fractie zetten. Hij zegt daarvoor het mandaat van de fractie te hebben gekregen.
bron: nu.nl

Gepost door Robert vd Heuvel
Cafe • (9) CommentaarPermalinkTja, eerst heeft ze de hete kolen uit het ijzer moeten halen, nu heeft ze verbrande handjes en wordt ze weggestuurd. Not usefull anymore. Het leven van een politicia gaat kennelijk niet over rozen en Mark Rutte is wel de laatste die rozen uitdeelt!

Ik heb steeds meer en meer moeite met Mark Rutte. Zag hem laatst bij Pauw en Witteman hoe hij vierkant achter Eshan Jami ging staan. Bahhhhhhh ... een typisch geval van opportuniteit.

Maar goed, hetzelfde zie je nu een beetje terugkomen bij de PvdA. Pronk wordt door de bobo’s van de partij
als ongewenst sujet -een gevaar voor de partij- afgeschilderd en is niet gewenst. Hij is een paar keer iets te kritisch uit de hoek gekomen en heeft waarschijnlijk zoveel info opgedaan in zijn jaren buitenshuis dat hij inderdaad voor wat ‘wenselijke’ opschudding zou kunnen zorgen.

Posted by Tess  on  09/14  at  06:33 AM


Rutte niet van plan op te stappen  

VVD-leider Rutte is niet van plan op te stappen en plaats te maken voor een nieuwe leider. In het tv-programma Nova zei hij gisteravond “dat je in tijden dat het moeilijk is niet moet aftreden, maar optreden, en dat doe ik nu”.
                         
Uit onderzoek van Peil.nl van Maurice de Hond blijkt dat 59 procent van de VVD-kiezers wil dat Rutte aftreedt als fractieleider.Slechts eenderde wil dat hij blijft. Een kwart vindt het beter als Henk Kamp hem opvolgt.
                   
Uit het onderzoek blijkt ook dat ruim de helft van de VVD-kiezers misschien of zeker op een eventuele nieuwe partij van Verdonk zal stemmen.

bron: NOS Teletekst

Posted by Robert van den Heuvel  on  09/14  at  10:33 AM


Ik denk dat voor ons soort linkse mensen rutte een zege is in vergelijking met kamp.
Maar laten we daar niet over ruzieen, laten we feest vieren dat de hex weg is, met haar dikke kont met 10 stoelen. Nu krijgen we een beetje de Glimmerveen v. Janmaat, rechts versnippert op rechts. Wooooooooohooooooooooo

Posted by zazkia  on  09/14  at  01:01 PM


Net zoals links gelukkig versnippert is. Maar juich niet te vroeg…

Verdonk vraagt uitstel

Rita Verdonk, die donderdag uit de VVD-fractie in de Tweede Kamer werd gezet, zal haar partij vrijdag nog niet laten weten wat ze doet met haar zetel.
ANP

Ze zal uitstel vragen voor de beslissing of ze haar zetel zal behouden of beschikbaar stellen aan de VVD, zeggen ingewijden.

Verdonk zal waarschijnlijk het VVD-congres van komend weekeinde afwachten voor ze een beslissing neemt. Zij zei vrijdag nog niet te weten of ze bij dat congres zal zijn, maar de kans dat ze er aanwezig zal zijn is klein.

Posted by Robert van den Heuvel  on  09/14  at  01:25 PM


ZaZ: O.S.M. = O.S.L.M.?

Posted by Rogier Schravendeel  on  09/15  at  08:11 PM


Mark Rutte opende vandaag de algemene vergadering van de VVD te Veldhoven (daar waar dag en nacht files staan) met de wens om dinsdag aanstaande het idiote beleid van een verschrikkelijk links kabinet tot val te brengen.

Vanavond was hij uitgenodigd te gast bij een groot feest van de onder(nemers)wereld. Als ex-unilever weet hij hoe fijn het is om wat extra centjes te krijgen als het je niet gelukt is om de boel te belazeren zonder dat het opgevallen is. Dat laat de VVd zich niet afpakken door een links kabinet die nu juist de hoge salarissen en de bonussen aan banden willen leggen.

Posted by Tess  on  09/15  at  11:23 PM


Het laatste wat Mark Rutte nu wil is dat dit “vreselijke” kabinet ten val komt. Want op verkiezingen zit hij nu niet te wachten.

Posted by Robert van den Heuvel  on  09/16  at  12:23 PM


OSLM had ik vooral tegen Rob en mij, rogier sorry dat je je aangesproken voelde. smile
INderdaad Rob, Mark wacht nu niet op verkiezingen. Het probleem dat zich voordeed, is dat dfe Rutte stroming liever een kleine partij heeft dan een met Verdonk erin, terwijl Verdonk zo lang mogelijk in de partij moet blijven om niet een eigen partij te beginnen op kosten van de VVD en dat het Verdonk erg wenselijk is om zo snel mogelijk de bons te krijgen, zelf opstappen zou in haar nadeel werken.

Gelukkig is het erg moeilijk om competente mensen ter rechterzijde van de VVD te verzamelen en heeft Verdonk laten zien absoluut niet van het verbroederende soort te zijn, dus versnippering alom. Net als overigens ook nu aan de linkerkant gebeurt omdat de onze-weg-of-de-snelwegkoers van marijnissen al evenzeer verbroedert als de koers van verdonk.

Posted by zazkia  on  09/16  at  05:41 PM


De VVD’ers Charlie Aptroot en Fred Teeven blijven in de Tweede Kamerfractie.
ANP

Het tweetal was het niet eens met de manier waarop Rita Verdonk de fractie donderdag moest verlaten en hebben zich de afgelopen dagen bezonnen op hun eigen politieke toekomst.

Posted by Robert van den Heuvel  on  09/16  at  09:22 PM


Naam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken