homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

VS gaan tien vingerafdrukken afnemen

Van de website van de Volkskrant

AMSTERDAM - Reizigers naar de Verenigde Staten moeten volgend jaar rekening houden met nog langere wachttijden bij de douane. In de loop van 2008 worden de vingerafdrukken van álle tien de vingers afgenomen. Tot nu toe waren de afdrukken van de twee wijsvingers voldoende.
Vergroting boeaVergroting

Volgens het Amerikaanse Department of Homeland Security (DHS) is de veiligheid met een volledige set vingerafdrukken beter gegarandeerd. Op dit moment wordt deze methode getest op de luchthaven van Washington. In de loop van 2008 volgen alle andere luchthavens, te beginnen met de internationale vliegvelden in Dallas, San Diego en New York.

De vingerafdrukken worden gecontroleerd om daarmee criminelen en terroristen buiten de deur te houden. Volgens het DHS met succes: sinds de invoering van de vingerafdrukken in 2004 zijn er al zeker 2000 criminelen tegengehouden.

Toch zorgt de maatregel voor veel ergernis bij reizigers. De rijen voor de douane zijn al lang, en zullen alleen maar langer worden als overal tien vingers moeten worden ingevoerd. Volgens recent onderzoek wordt Amerika om die reden door veel toeristen gemeden: sinds 11 september daalde het bezoek met 17 procent.

Gepost door Tess Jungblut
Cafe • (1) CommentaarPermalinkIk kan het niet laten. Zaz maakt zich terecht boos over de bomenkap en ik maak me kwaad over het DHS dat van louter gekkigheid niet meer weet wat zinnig is en niet!

Posted by Tess  on  12/13  at  09:49 PM


Naam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken