homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Vrouwendag sfeerverslag

intFeestelijke Internationale Vrouwendag 2019 bij Assadaaka Community.

Vrijdag maart 8 maart was er een leuk programma in het kader van Internationale Vrouwendag. Het was een goed gevuld programma van 10.00 tot 17.00 uur. In de ochtend was het ontbijtprogramma van 10.00-12.00 uur. Ahmed El Mesri gaf een mooie welkomsttoespraak:

Internationale Vrouwendag - Ochtend

Vandaag is het Internationale Vrouwendag en dat vieren wij vandaag de hele dag, met allerlei leuke en interessante activiteiten. Internationale Vrouwendag gaat niet alleen over vrouwen. Het gaat om gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Internationale Vrouwendag gaat ons dus allemaal aan. Daarom vieren wij dit samen vandaag.

Het is belangrijk om stil te staan bij Internationale Vrouwendag, want gelijkheid tussen mannen en vrouwen is nog steeds niet vanzelfsprekend. Gelijke rechten zijn bijvoorbeeld in Nederland wel bij de wet geregeld, maar hoe zit het met gelijkwaardigheid? Met gelijke kansen, gelijke mogelijkheden, gelijke behandeling. Daar moeten mannen en vrouwen zich samen voor inzetten, want gelijkwaardigheid creëer je samen.

Tijdens deze gezellige ontbijtbijeenkomst gaan we het hebben over gelijkheid in arbeidsrechten, met iemand van de organisatie Fairwork. Zij zal ons alles vertellen van arbeidsrechten in Nederland. Want door meer kennis, meer te weten, door informatie sta je sterker en kan je beter opkomen voor je eigen rechten.

Deze ontbijtbijeenkomst is de start van een gezellige, informatieve en bovenal feestelijke dag! Want gelijkheid, dat moet geleefd en gevierd worden! Ik wil alle aanwezigen bedanken voor jullie geweldige inzet waarmee jullie deze ontbijtbijeenkomst en deze dag mogelijk maken. Samen maken we er een fantastisch feest van! Applaus voor jullie!

Daarna introduceerde Ahmed Anna van de organisatie Fair Work. De ochtendbijeenkomst onder het genot van een heerlijk ontbijt stond in het teken van vrouwenrechten en arbeid. De organisatie Fair Work gaf hier voorlichting over.

Daarna werd er een presentatie van de brandweer gegeven door Vanessa Viva Koomen. Zij is de nieuwe brandweermanager voor heel Amsterdam.
De presentatie ging over brandveiligheid in en rond het huis. De bezoekers hebben kennis kunnen maken met de nieuwe brandweer manager.

Aan het einde van de ontbijtbijeenkomst was er een pauze van 12.00-13.00 uur onder muziekbegeleiding van maestro Mohshin El Hadad.

Vervolgens begon het middag programma met een mooi zelf geschreven toneelstuk over een levensverhaal van verschillende culturen verzorgd door Liz Cordoba. Het ging over de migratie van haar land van herkomst naar Nederland en de dingen die op haar pad kwamen, zowel positief als negatief o.a. m.b.t identiteit, integratie en participatie.

In het goed gevulde middag programma stond o.a een gedichten voordracht door Azzedine Larini over vrede en vriendschap.

Er was een prachtige Marokkaanse Kaftan modeshow i.h.k.v bruidsmode, de prachtige kaftans van de ontwerpster Hanan en Houria werden geshowd door diverse vrijwilligsters.

Ook was er een Pakistaanse henna workshop, een dj en prachtige live muziek door maestro Mohsin El Hadad. Kortom een gezellige en ontspannen middag. De bijeenkomst was zeer geslaagd, er waren meer dan honderd vrouwen op afgekomen.

Deze bijeenkomst was niet mogelijk zonder de organisatie van Aicha Ouiza en bijdrage van Hajiba, Ourdia, Hanan, Houria en diverse anderen, waarvoor hartelijk dank! Deze mensen staan altijd klaar voor Assadaaka Community, veel dank aan allen die bijgedragen hebben tot dit succes.

De afsluiting was feestelijk na nog een mooie toespraak van Ahmed El Mesri:

Internationale Vrouwendag – Middag

Vandaag is het Internationale Vrouwendag en dat vieren wij feestelijk. Internationale Vrouwendag gaat niet alleen over vrouwen. Het gaat om gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Internationale Vrouwendag gaat ons dus allemaal aan. Daarom vieren wij dit samen vandaag.

Het is ook belangrijk om stil te staan bij Internationale Vrouwendag. Want gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen is nog steeds niet vanzelfsprekend. De eerste vrouwendag werd in 1910 gehouden, al meer dan 100 jaar geleden. En ondanks de grote verbeteringen van de afgelopen eeuw in de positie van vrouwen ten opzichte van mannen, is er nog lang geen sprake van volledige gelijkheid. In veel landen is er wel gelijkheid voor de wet…maar hoe zit het met de gelijkwaardigheid?

Daar moeten wij, en dan bedoel ik mannen en vrouwen samen, ons actief voor in zetten . In de wereld in het algemeen, in Nederland in het bijzonder, en met name voor de gelijkwaardige positie van de islamitische vrouw.  Het is belangrijk voor juist deze vrouwen om hun aandeel aan deze maatschappij te vergroten, om hun stem te laten horen, om hun gezicht te laten zien. En de inzet van mannen, om vrouwen hier in te ondersteunen, is even belangrijk. Want gelijkwaardigheid kan nooit van één kant komen. Daar moeten we ons allemaal voor inzetten, ook als dat uitdagingen met zich mee brengt. Die kunnen we samen overwinnen.

De vrouwen die bij Assadaaka komen zijn allemaal sterke vrouwen. Jullie zijn samen sterk en zijn op die manier ook echt een voorbeeld voor anderen. Voor andere vrouwen én voor de mannen in onze eigen omgeving en in de hele samenleving. Want juist in een tijd waarin verschillen tussen groepen worden benadrukt, vervullen jullie een belangrijke voorbeeld functie. Wij zijn dan ook ontzettend trots op jullie allemaal!

Eén van de gelijke rechten waar vrouwen zich 100 jaar geleden inzette, is het vrouwenkiesrecht. Op 20 maart zijn er weer verkiezingen, voor de Provinciale Staten en voor de Waterschappen. Dat zijn instanties die bepalen wat er gebeurt in ons dagelijks leven in de provincie. Als je niet wát je moet stemmen, kom dan een keer langs voor wat meer informatie. Maar ga in ieder geval stemmen op 20 maart! En neem al je vriendinnen mee. Zo heb je invloed op wat er gebeurt in Nederland en ben je meteen een voorbeeld voor anderen.

En tenslotte wil ik mijn grote dank uitspreken voor iedereen die deze feestelijke bijeenkomst vandaag mogelijk maakt. Alle dames die heerlijke hapjes hebben gemaakt vandaag, Maestro Mohsin El Haddad voor de muziek, Liz Cordoba en haar groep en iedereen die zich vandaag inzet voor alle leuke activiteiten zoals massage, haarverzorging, de modeshow, Henna en schoonheidsbehandelingen en nog veel meer

Samen maken we er een fantastisch feest van! Dank jullie wel!!

De Vriendschap Community Assadaaka stelt zich ten doel:
Een laagdrempelige organisatie die verschillende groeperingen in de samenleving (de buurt) wil samenbrengen om wederzijds begrip te bevorderen, door een ontmoetingsplek aan te bieden en activiteiten te organiseren. Deze activiteiten dienen de integratie en emancipatie te bevorderen met behoud van eigenheid in persoon en achtergrond.

Voor meer informatie tijdens kantooruren:
ASSADAAKA: Polderweg 300, 1e etage, 1093 KP Amsterdam | Tel:  0647440672 | IBAN: NL22 ABNA 0489 3349 97 | K.v.K. 40.53.87.25 | E. .(JavaScript must be enabled to view this email address)  | W. http://www.assadaaka.nl

int1

int2

int3

int5

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken