homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Vrouwen tijdens het algemeen spreekuur

C009Uit gesprekken met vrouwen die de spreekuren van de Assadaaka Community bezoeken kan worden geleerd, dat zij zich soms al jong oud voelen. Ouders die de opvoedtaken hebben afgerond, in die zin dat de kinderen het huis uit zijn en hun eigen bestaan op bouwen, voelen zich vaak doelloos. Volgens de eigen ervaring hebben zij hun levensdoel vervuld en nu oud (en afgeschreven).

Wanneer dat alles resulteert in het gevoel dat niets in het leven meer zin heeft, dan ontstaan niet zelden depressieve klachten.

Vanuit de geestelijke verzorging van de Assadaaka Community maken we ons sterk voor deze vrouwen. Het zijn prachtige mensen en dat mogen zij weten ook. Kinderloze vrouwen die depressief zijn en schaamte ervaren omdat kinderloosheid in hun subcultuur als een schande wordt gezien, moeten weten dat zij volwaardige respectabele burgeressen zijn; dat zij er mogen zijn en gewaardeerd worden binnen de Assadaaka Community. En in de bredere Nederlandse samenleving.

Vrouwen die geen doel in hun leven hebben en feitelijk een apatisch bestaan hebben, kwijnen weg. Het is belangrijk hen te motiveren, te stimuleren hun mogelijkheden, kansen en talenten te (laten) ontdekken.

Hierover kan men individueel en in groepsverband gesprekken aangaan. Vrouwen moeten doelen (leren) vinden buiten de eigen gezinssituatie of familiesfeer. Daar liggen talloze groeiopties.

Binnen de Assadaaka Community bieden we daarom naailessen aan onder leiding van een bevoegd docente die bovendien een professioneel coupeuse is. Ook andere dames kunnen aansluiten om activiteiten aan te gaan bieden aan andere vrouwen en mannen; zij kunnen anderen iets leren of anderen in een activiteit begeleiden waarin zij zelf goed of zelfs erg goed zijn. Assadaaka heeft daarom het plan opgevat om een nieuwe kookgroep op te richten.

De Assadaaka Community vervult verder een sleutelrol in de bestrijding van eenzaamheid en isolement door het aanbieden van voorlichtingsbijeenkomsten en het groepsgewijs bijeenbrengen van vrouwen. Het is voor de besproken groepen echter van het grootste belang om onder begeleiding van de geestelijke verzorger in groepsverband activiteiten te ondernemen.

Assadaaka vangt feitelijk een reeks bezuinigingen op het welzijnswerk in Amsterdam op, door deze activiteiten juist wel aan te bieden. Veel taken worden uitgevoerd door vrijwilligsters/ vrijwilligers waardoor de kosten in de hand worden gehouden. Juist in dit vrijwilligerswerk kunnen doelloze personen nieuwe inspiratie opdoen, gaande weg nieuwe (kleine en grote) levensdoelen formuleren, mensen ontmoeten, zingeving en nieuwe levensvreugde vinden.

Bij het werk van de geestelijk verzorger zijn veel methodieken en benaderingswijzen inzetbaar ter ondersteuning en begeleiding van de deelnemers, leden en bezoekers bij de Assadaaka Community.

De vertrouwenspersonen kunnen praktische vragen en problemen op helpen lossen, maar belangrijker zijn de vragen naar iemands ervaring met zware leenervaringen en hoe daarmee om te gaan.

De Assadaaka Community geeft aandacht aan de individuele mens, biedt een vakkundig luisterend oor en kan meewerken bij het vinden van antwoorden of oplossingen. Daarbij komen levensvragen boven drijven en kunnen mensen doelen en zin in het leven hervinden.

Het spreekuur is momenteel op het Timorplein 21, STAYOKAY tot 28 augustus aanstaande.

Door: Ahmed El Mesri, voorzitter Assadaaka Community

zXCA22

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken