homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Vrijheidsmaaltijd op 5 mei 2024 bij Assadaaka Community

c4Op 5 mei 2024 was er een bijzondere Vrijheidsmaaltijd voor de buurtbewoners, mantelzorgers, daklozen en vluchtelingen georganiseerde door Assadaaka Community. Tegelijker tijd ontstond veel verbieding, cohesie en saamhorigheid tussen de aanwezigen. Diversiteit was goed vertegenwoordigd!
Kik hieronder om verder te lezen!

Toespraak Ahmed vóór de vrijheidsmaaltijd (en na de schrijfworkshop)

Beste, lieve aanwezigen,

Welkom op deze bijzondere bijeenkomst, want vandaag is het Bevrijdingsdag en vieren we de vrijheid. Het landelijke thema van deze Bevrijdingsdag is: ‘Vrijheid vertelt’. Want er zijn zoveel verhalen te delen over wat vrijheid voor ons betekent.

Op Bevrijdingsdag vieren we dat we in vrijheid kunnen leven. Het is een feestdag, waarop we vieren dat we de vrijheid hebbend om eigen keuzes te maken, de vrijheid om te mogen stemmen en wetgeving die onze vrijheden beschermt. Dat is een groot geschenk.

Dat is ook niet overal zo. In andere landen en gebieden wordt er nog altijd gestreden voor vrijheid en vrede. De oorlog in Oekraïne, in Syrië en ook in Gaza en op de Westelijke Jordaanoever. Vrijheid en vrede betekent vrijheid en vrede voor iedereen. Want burgers van alle kanten, van alle achtergronden lijden onder deze vreselijke oorlogen en het geweld.

Oorlogen in het heden, oorlogen in het verleden, het maakt duidelijk hoe belangrijk het is om vrijheid te beschermen. Dat kunnen wij alleen maar samen doen. Alleen als we voor elkaar opkomen, als we elkaars vrijheid beschermen, alleen dan staan we samen sterk.

Vrijheid is niet vrijblijvend. Want als vrijheid betekent dat JIJ vrij bent en jezelf mag zijn, dan betekent dat ook dat je de ANDER in vrijheid en veiligheid mag leven. Respect voor elkaar en voor elkaar zorgen, voor elkaar opkomen liggen aan de basis van echte vrijheid. Ook als de ander àndere overtuigingen heeft. Voor vrede en veiligheid moeten we niet tègen elkaar, maar mèt elkaar strijden, voor vrijheid en vrede en gelijkwaardigheid voor iedereen.

Daarom herinneren wij ons ieder jaar hoe belangrijk vrijheid is. En vieren we de vrijheid en de vriendschapsband die wij als mensen samen delen. Ik wil dan ook een bijzonder woord van dank uitspreken aan alle vrijwilligers die hard hebben gewerkt om deze dag mogelijk te maken!

En ik wens iedereen een heerlijke Vrijheidsmaaltijd!

c6

c2

n6

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken