homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Vrijheidsmaaltijd 2017 in de Batjanstraat

ntBijzonder, ontspannen en gezellig was de Vrijheidsmaaltijd 2017 op 5 mei, georganiseerd door Batjan Buren en Assadaaka Community, in de Batjanstraat.

Muziek
Buiten stond het Vrijheidsvuur en traden onder andere de kinderen van de Muziekbuurtschool op. Er werd gedanst en het was gezellig. Binnen was er ook muziek, van de vrouwengroep Tell Mama, die liedjes over bevrijding, troost en hoop zongen en dichteres Mireille Buldeo Rai droeg een gedicht voor.

Gerechten
De aanwezigen genoten ondertussen van heerlijke gerechten, uit diverse windstreken, zoals de Soedanese groentesoep, Marokkaanse erwtensoep, Syrische salade, Marokkaanse salade, Guyanese Kipcurry met rijst en een Hollandse groentestoof. Er was door vele vrijwilligers met passie gekookt voor deze vrijheidsmaaltijd.

Vrijheid
Met deze Vrijheidsmaaltijd staan de aanwezigen, van alle achtergronden, overtuigingen en religies, stil bij de vrijheid, die wij allemaal koesteren. Marten Bos, van Alle Kleuren Oost, deelde zijn inspirerende vrijheidsboodschap, over aandacht voor elkaar, zonder vooroordelen, zonder hokjes, maar in vrijheid. Een stukje uit zijn toespraak:

“Onvrijheid is als ik in een hokje geplaatst word door anderen en daarop word beoordeeld, beoordeeld of veroordeeld om wie ik ben, wat ik ben, waar ik van hou, waar ik niet van hou, van wie ik hou. Waar ik in geloof, waar ik niet in geloof.
Beoordeel mij niet op jouw vooroordeel, maar op wie ik werkelijk ben

Laat je niet beoordelen op de verhalen die anderen over je vertellen, maar neem de ruimte om je eigen verhaal te vertellen en geef ook het verhaal van de ander de ruimte
Vrijheid is dat jij kunt zijn wie jij bent en dat ik kan zijn wie ik ben en dat we elkaar daarin zoeken en vinden in een verbindend wij”

Vrijheidsboodschap
Ook hielden Ahmed en zijn 11 jarige dochter Yasmine El Mesri een toespraak. Yasmine vroeg aandacht om beter naar elkaar te luisteren en elkaar te respecteren, in dit stukje van haar toespraak:
“Ook in dit land was niet altijd iedereen vrij om zichzelf te zijn. Er is toen hard gevochten voor die vrijheid. Het is aan ons om die vrijheid te beschermen. Ook nu nog is niet iedereen even vrij. Het is belangrijk dat we samen zorgen voor een betere en vrijere wereld voor iedereen.

Dit kunnen we doen door open te staan voor andere mensen en andere meningen. Als we beter leren luisteren en minder snel oordelen kunnen we elkaar beter begrijpen.
In dit land wonen zo veel verschillende mensen, elk met hun eigen verhaal. Deze verhalen samen vormen een prachtig kunstwerk. We bepalen samen hoe dit kunstwerk er in de toekomst uit komt te zien. Ik hoop dat we samen een mooie creatie kunnen maken waarin ruimte is voor ieders inbreng.”

Het was inspirerende, bijzondere avond in een ontspannen en gezellige sfeer!

Voor meer informatie tijdens kantooruren:
ASSADAAKA: Palembangstraat 52, 1094 TK Amsterdam | Tel:  0647440672 | IBAN: NL22 ABNA 0489 3349 97 | K.v.K. 40.53.87.25 | E. .(JavaScript must be enabled to view this email address) | W. http://www.assadaaka.nl
vabc

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken

Recent Commentaar

Van ZaZkia 'Flevoparkbad geannexeerd door camping Zeeburg'.
Van ijstaartindeoven 'Elatik op het matje vanwege tekorten'.
Van ijstaartindeoven 'R.S.O.C. winnaar Open podium East Site'.
Van ZaZkia 'Middeneiland in IJburg 2 geschrapt'.
Van ijstaartindeoven '2 juni: Fietswrakken Inzameldag'.
Van ijstaartindeoven 'Harde piep houdt Watergraafsmeer wakker'.
Van Robert van den Heuvel 'Harde piep houdt Watergraafsmeer wakker'.
Van ijstaartindeoven 'Harde piep houdt Watergraafsmeer wakker'.
Van Robert van den Heuvel 'Harde piep houdt Watergraafsmeer wakker'.
Van leona 'Nieuw ontwerp voor Makassarplein'.