homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Vreugdevolle samenkomst Assadaaka-leden en de voorzitter van de FNV Amsterdam

aVanwege de Covid-19 beperkingen zit Assadaaka tijdelijk op de Locatie van Meevaart op de Balistraat en zijn er ook minder mensen aanwezig, u kent het wel mondkapje etc…

Vandaag 08 januari 2021 kwam Dhr. Ko Hartman met een collega op werkbezoek bij Assadaaka en kreeg de Amsterdamse heldenspel uitgereikt van Rabbi Bornstein. Ook kreeg Dhr. El Mesri een erediploma uitgereikt van Dhr. Hartman naast enkele kernleden leden van Assadaaka. Natuurlijk hoorde bij deze vreugdevolle waarderingsbetuiging ook een paar toespraken over en weer waar onderstaande een korte beschrijving staat.

Dhr. Hartman heeft naast zijn werk voor de Amsterdamse GVB er een 50 jaar diensttijd voor de FNV Amsterdam op zitten en kent de voorzitter Dhr. Ahmed El Mesri en de opperrabijn Simon Bornstein van de Assadaaka Community al veel langer. Vorig jaar ondersteunde Assadaaka op 15 februari nog de FNV actie minimumloon naar 14 Euro Bruto. Dhr. Hartman merkte op dat hij zichzelf geen held vindt, maar dat hij gewoon als betrokken mens doet wat hij nodig acht! Zo is hij ook betrokken bij de 14 Euro-actie, en is hij bezig voor mensen, die zonder contract in de zorg werken en zeker met Covid-19 meer risico in hun bestaan lopen (Ko wil deze groep mensen meer bestaansrecht(en) bezorgen met inzet van de FNV voor hun belangen.) Ko is ook actief in het Februari-stakings-commité, want de herdenking is ook hedentendage nog steeds nodig met de extremistisch gedachtegoed en de ontwikkelingen in onze moderne samenleving. Ko hoopt ons op een later moment (als de Covid-problematiek eindelijk achter ons licht) in goede doen weer te mogen treffen en uit zijn dabnk voor het hartelijke onthaal.

Dhr. Ahmed El Mesri: Assadaaka bestaat 30 jaar en is geen migrantenorganisatie, maar veel breder. Natuurlijk Ahmed is zelf een migrant, met als gevolg dat hij ook veel meer migranten aantrekt, maar Assadaaka is veel meer dan dat. Assadaaka is heel divers. Er zijn mensen binnen Assadakaa werkzaam met verschillende religieuze achtergronden, uit verschillende landen/culturen met verschillende geaardheden en met verschillende opleidingsniveau’s. Assadaaka heeft geen ‘8-tot-5 10 minuten’-mentaliteit en wil juist laagdrempelig zijn en tijd nemen voor haar bezoekers. Dat is ook te realiseren omdat

Assadaaka draait op de kracht van vrijwilligers, die niet gebonden zijn aan uurloon etc. Assadaaka streeft 7 dagen in de week bereikbaar te zijn voor de medemens van de vroege ochtend tot in de avond. De Assadaaka (werk-)methode is internationaal omarmt en gelijke initiatieven zijn daar vanuit tot in Canda, USA en Israel ontstaan. Assadaaka voelt zich zeer vereerd al jaren te mogen samenwerken met de FNV.
De Rabbi Bornstein kent Dhr. Hartman zelf al 20 jaar in samenwerking en kent Dhr. El Mesri al zo’n 15 jaar in samenwerking, waarbij de samenwerking met laatstgenoemde vorig jaar verder werd geïntensifiseeerd en Rabbi Bornstein als opper-Rabbijn ook lid werd van de Assadaaka Community. Dhr. Bornstein: De FNV heeft zo’n 90.000 leden in de regio en zo’n dikke 250 kaderleden, waar Dhr. Hartman met open geest de opvang biedt aan leden voor allerhande vragen en problemen. Dhr. Hartman is dus een echte vakbondswerker. Zijn leiderschap en betrokkenheid bij de Februari-staking herdenking van de deportaties vragen respect. Rabbi Bornstein is daarom blij de Amsterdamse heldenspeld te mogen uitreiken. Bij de speld hoort een genummerde oorkonde in A6-postkaart-formaat, die door de huidige

Burgemeester van Amsterdam mw. Halsema is uitgegeven. Opvolgende bood de rabbi Bornstein aan Dhr. Hartman ook nog een samenwerkingsconvenant aan om de bestaande samenwerking met Assadaaka verder uit bouwen op sociaal-economisch vlak, in zorg en welzijn, in de emancipatie van kwetsbare groepen, in het organiseren van stageplekken en het uitwisselen van expertise. Hierbij moeten we denken aan het versterken van lokaal vakbondswerk ook met de regionale politie. Deze op te werken samenwerking wordt bij aanvang dan geformaliseerd met dit convenant. Dhr. Hartman zal het voor gaan leggen aan zijn mede-bestuursleden, waarna het ook aan het hoofdkantoor van de FNV in Utrecht zal worden voorgelegd, waarna respons van DHr. Hartman zal volgen. Misschien dat de FNV niet in alles mee wil gaan, maar dat gaan we dan wel horen te zijner tijd in reactie.

Tot slot kreeg de Vice-Voorzitter Sander van 18 bewonersorganisaties nog even het woord met zijn korte toespraak voor Dhr. Hartman. Sander kent de Rabbi en Assadaaka ook, en Sander is onder andere actief in de wijkopbouw en de huurmatiging, want er is een tendens waarbij het er op lijkt dat van Amsterdam een stad voor enkel Yuppen met hoge inkomens wordt gemaakt en dat alle mensen met lagere inkomens verdwijnen. Ook Sander is blij met de inzet van Dhr. Hartman en ziet verdere samenwerking graag tegemoed. Dhr. Hartman werd dus eens flink in het zonnetje gezet, waarbij tot slot ook natuurlijk een bloemetje werd uitgereikt en al de heren ‘Covid-proof’ op de foto gingen. Hiermee was het formele gedeelte afgesloten en werd een mini-ontbijtsessie verzorgd door Assadaaka, waarbij ook een stukje taart werd uitgedeeld aan de aanwezigen, en ondanks de Covid-19 beperkende maatregelen was het een vreugdevolle bijeenkomst.

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken