homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

5 mei Vrijheidsmaaltijd in de Indische Buurt met Assadaaka Community en Eltheto kerk.

nhOp 5 mei was een bijzondere dag en traditiegetrouw organiseerde de Assadaaka Community in samenwerking met Elthoto kerk de 5 mei Vrijheidsmaaltijd.

Het was vruchtbare en leerzame dag met veel buurtbewoners.
Bij Assadaaka staat de mens centraal en dit projecteren wij in onze dagelijkse activiteiten en de bijeenkomsten die regelmatig bij ons plaatsvinden. Iedereen is welkom bij Assadaaka, wij staan voor u klaar!

Hieronder vindt u de toespraak van Ahmed El Mesri van 5 mei Vrijheidsmaaltijd.

Beste, lieve aanwezigen,

Vandaag staat in het teken van vrijheid. Met een heerlijke Vrijheidsmaaltijd staan wij stil bij de vrijheid, die wij allemaal koesteren. Een vrijheid waarin wij onszelf mogen zijn. Vrijheid om eigen keuzes te maken, vrijheid om te zijn wie je bent, om te mogen stemmen. Vrijheid om in vrede naast elkaar te kunnen leven. En wetgeving die dat beschermt. Onze kinderen kunnen naar school, zij kunnen met al hun vriendjes spelen, van alle achtergronden. Wij hoeven niet bang te zijn. Dat is een groot geschenk. En daar is hard voor gevochten.

Ook nu nog steeds is vrijheid niet voor iedereen vanzelfsprekend. Er zijn over de hele wereld mensen op de vlucht, voor geweld, voor oorlog, voor dictatuur. Zij leven iedere dag in angst en armoede.

In Europa kunnen wij de vrijheid vieren. Laten wij deze vrijheid stevig omarmen. Want ook hier wordt het wij-zij denken aangewakkerd, voor politiek gewin. Groepen worden tegen elkaar opgezet. Het is aan ons om de vrijheid die wij hebben gekregen te behouden. Om ons daar voor in te zetten.

In dit land wonen zo veel verschillende mensen, van alle achtergronden, overtuigingen en religies. Dat wij allen in vrijheid naast elkaar kunnen wonen ís onze rijkdom.  Dat zien wij ook hier in Oost, waar we verbonden zijn door mooie initiatieven en samenwerking, door er voor elkaar te zijn. Door elkaar te zien. Van mens tot mens, niet van groep tot groep. Of zelfs groep tegen groep.

Laten wij om ons heen blijven kijken en de vrijheid, met al haar verschillen naast elkaar, omarmen. Want samen zijn én behouden we de Vrijheid, waar wij vandaag stil bij staan.

Ik wil daarom iedereen bedanken die heeft samengewerkt om deze vrijheidsmaaltijd vandaag mogelijk te maken, in het speciaal onze topkok Aicha Ouiza, Majida en alle vrijwilligers. En de Elthelto kerk voor de mooie samenwerking.

Ik wil u hartelijk danken en ik wens u een inspirerende en heerlijke maaltijd.

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken