homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Viering Internationale Vrouwendag 08.03.2020 bij Assadaaka

c4Vanmiddag was het weer zo ver de viering van de Internationale Vrouwendag bij Assadaaka. In de aanloop verzorgden Dr. Emy Wahby met zang begeleid door Siegfried op Spaanse Gitaar eerst bij aanvang het muzikale intermezzo in aanloop naar de feestelijke middag, terwijl de gasten bij Assadaaka binnen druppelden. Daarna opende Dhr. Ahmed El Mesri de feestelijkheden met een toespraak:

Vrouwenrechten zijnde gelijke als aan de man bestaan nog niet zolang, een honderd jaar geleden gingen alle vrouwen wereldwijd in staking voor hen rechten, waarmee de eerste stappen daartoe werden afgedwongen. (NB wat misschien niet iedereen weet, is dat ook de afschaffing van de slavernij door deze zelfde groep vrouwen in aanzet werd afgedwongen. Zij waren namelijk ook degen die aansluitend als eerste opstonden voor de rechten van ‘slaven’; dat Nederland nog even 100 jaar doorging met de slavernij weet ook niet iedereen, ondanks dat ook de Nederlandse vrouwenbeweging zich hiervoor hard maakte…  Maar de verandering is nog niet klaar, vrouwen kunnen bijvoorbeeld nog steeds in werksituaties achter gesteld worden op hun mannelijke collega’s… Desalniettemin vieren we vandaag feest voor wat tot op heden al wel bereikt is in het verkrijgen van gelijke rechten in verbinding.

Na de toespraak was er een toneelstukje door Jamila, Naima Maalem, Nadia en geregisseerd en gecoacht door Hnan (Maro Elmzaly), wat ook in dit teken stond. Het grootste gedeelte was in het Marokkaans Arabisch, maar Jamila hield een voordracht in het Nederlands over hoe zij als jong meisje haar rechten op beroepsscholing zelf afdwong door zich eenzijdig in te schrijven op de mode-vakschool zonder medeweten van haar ouders; ze had zelfs de handtekeningen vervalst van haar ouders! Natuurlijk ging dat uitkomen, die streek van die belhamel, want er moesten schoolspullen gekocht worden na de toelating en dus was ze alsnog gebonden om de hele geschiedenis op te biechten bij haar ouders. Ze was eerst even bang voor een pak slaag van haar vader, en trok extra broeken aan alvorens het op te biechten bij haar ouders. Maar haar ouders reageerden mild, en eigenlijk waren ze van binnen trots dat hun dochter dat durfde te doen om voor haar eigen toekomst op te komen.

Na het toneelspel was er een modeshow verzorgd door k. Naiema, Jamila, Sakina, Aicha, Sakina, Nadia, M. Naiema, Maro, Mehdia en nog meer, die in twee sessies mooie chique Arabische en Westerse kleding in parade als modeshow toonden. Er werd aansluitend in deze ook kleding gedansd. We nodigen u uit kennis te nemen van de foto’s, die ter illustratie werden gemaakt. Daarna was het tijd voor diverse Marokkaanse hapjes, alle vrouwen hadden iets meegenomen, waarmee vrouwen elkaar konden leren kennen, die elkaar nog niet kenden; het kon letterlijk niet op. Na de hapjes werd Oumaima een formeel contract als vrijwilliger bij Assadaaka aangeboden, wat in viervoud door Ahmed en Ouimaima werd ondertekend, waarna velen met Oumaima en Ahmed (blij) op de foto wilden. Daarna was er nog een verkleedpartij met traditionele kleding, omdat het ook nog Sakina’s verjaardag was dus het was dubbel feest: nog een keer vrouwendag met de verjaardag van Sakina. Na afloop werd ook weer blij gedanst.

Het was al bij al een heel blije namiddag met mensen van diverse komaf uit allerlei culturen.

This is ladies night, we gonna feel allright! De vrouwen hadden de dag van hun leven er werd ontspannen en open gedanst en gelachen. Wat ook bijzonder was, omdat mannen en vrouwen in ontspannen sfeer het feest van Internationale vrouwendag gezamenlijk vierden. Dit is ook de sfeer van respect die bij Assadaaka huist, en die zich heel naturel ook toonde tijdens het feest, waar. Het feest zou tot 18:00 uur duren, maar de stemming zat er zo goed in, dat het maar liefst tot 20:30 doorging! Volgend jaar zal de modeshow nog verrassender zijn, en daarom willen wij u bijvoorbaat alvast uitnodigen voor deze happening in 2021.

Dus al u deze happening hebt gemist, U bent van harte welkom op de volgende happening.

Voor meer informatie en verbinding: http://www.assadaaka.nl of .(JavaScript must be enabled to view this email address)

r5

6e

ft6

r651

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken