homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Verslag van zondag 9 augustus barbecue i.h.k.v het offerfeest i.c.m de workshop gezondheid van de vr

z31Afgelopen zondag op een hele mooie warme dag hebben we weer een gezellige barbecue gehouden. Het werd weer druk bezocht, de mensen hebben behoefte aan het contact om de éénzaamheid te verdrijven. Er werd weer gezamenlijk gewerkt, met gezellige muziek en entertainment van een deelneemster, die altijd een feestelijke sfeer creëert. Er is hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen, er is altijd iemand die de boodschappen verzorgt en het vlees bereid met hulp van anderen. Petje af voor deze mensen!

De workshop gegeven door Hnan Mzaly ging over de gezondheid van de vrouw. Een groep vrouwen vormde een kring en er werd begonnen met een voorstelrondje door een balletje naar elkaar te rollen en telkens iets over jezelf te vertellen. Daarna ging het over de pijn in het lichaam, elke vrouw deelde haar verhaal en vertelde waar zij last van heeft en hoe dat komt. Er werd uitgelegd wat de relatie slechte voeding met het lichaam doet en ook wat stress voor gevolgen heeft. Hnan vertelde over de relatie van stress, voeding en hormonen bij de vrouw. Ze gaf mee wat voor voeding je het beste na je 40e kunt eten en welke dingen je het beste kunt laten, daarnaast werd er uitgebreid ingegaan op voedingssupplementen. Welk vitamines belangrijk zijn om in te nemen. Één van de vrouwen vertelde dat ze via de huisarts van alles had geprobeerd en uiteindelijk na veel zelfonderzoek in overleg met de arts hormoon pleisters is gaan gebruiken en dit werkt goed voor haar. Benadrukt wordt dat iedere vrouw anders kan reageren en het daarom lastig is om iets te vinden dat klachten bij de overgang kan verminderen. De vrouwen deelden van welke symptomen zij last hebben/hadden, zoals opvliegers, irritaties, slecht slapen, hyperventilatie, nervositeit etc.
Er werd even ingezoomd op de werking van het lichaam, wat verkeerde voeding zoals suikers met de lever doet en wat voor gevolgen dat heeft voor het algehele welzijn.
Het was een zeer geslaagde dag, de mensen gingen met een blij gevoel weg.

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken