homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Verslag van maandag 21 september

aVandaag was Mostafa Abbou bij Assadaaka aanwezig om te vieren dat hij Master Practioner NLP is geworden. Hij is een vrijwilliger van Assadaaka en helpt mensen binnen Assadaaka, daarnaast is hij een sociaal makelaar.
Assadaaka werkt al een tijd samen met hem. Hij ontving een mooie bos bloemen en er werd taart gegeten. Van harte gefeliciteerd met het behalen van deze opleiding!

aDr. Eman Wahby vertelde kort iets over haar leven. Ze heeft het een en ander meegemaakt en daardoor veel ervaring opgedaan. Ze wilde met ons haar levenslessen delen en heeft ons verteld hoe zij met problemen omgaat.

‘Iedereen heeft problemen, het is iets wat ons profijt geeft. Blijf bij elk probleem positief. Wees positief over jezelf en geef je zelf een schouderklopje.
Hoe kun je van je dagelijkse obstakels iets positiefs maken? Ieder mens komt obstakels tegen. Wees sterk met elk probleem. Zeg nooit dat je iets niet kunt. Ze heeft het heel moeilijk gehad en is niet bij de pakken neer gaan zitten.’
Acceptatie helpt je helen en weer verder te gaan. Wat ook helpt is stoppen met piekeren en doemdenken, relativeren je omgeven met positieve mensen en leuke dingen doen.
Ahmed concludeert dat ze aan alle obstakels een positieve draai heeft gegeven. Een ervaringsdeskundige die obstakels overbrugt en iets positiefs doorgeeft aan de medemens is een steuntje voor de ander.

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken