homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Verslag nieuwjaarsreceptie Assadaaka 2024

fgrTerugblik op de nieuwjaarsreceptie bij Assadaaka Community op 25 januari 2024

Op de nieuwjaarsreceptie van Assadaaka was het weer een informeel gezellig samenzijn van de zeer gevarieerde doelgroep van Assadaaka. Vanaf 17.30 uur tot 20.30 uur liepen mensen spontaan binnen en genoten van een drankje en heerlijke hapjes, gemaakt door de vrijwilligers van Assadaaka.

Opvallend was dat er ook nieuwe buurtbewoners aanschoven, nieuwe ontmoetingen, plezier en het delen van ervaringen stonden centraal op deze feestelijke avond.  Muziek werd verzorgd door de Syrische muzikant Hani Annachid Aboeyahya. Gasten zongen en dansten spontaan mee. 
Najat Tekni, schrijfster en dichteres verzorgde een prachtige voordracht in drie talen.

Het officiële gedeelte werd geopend met een speech van de voorzitter Ahmed El Mesri en de wethouder Carolien de Heer van Sociale Basis van het Stadsdeel Oost.
De oprechte woorden en complimenten van de wethouder richting Assadaaka waren hartverwarmend. Temeer omdat de wethouder aangaf dat zij wel 3 afspraken had op die avond. Maar dat zij haar aanwezigheid bij de nieuwjaarsreceptie van Assadaaka-  meer dan de moeite waard vond. Bijzonder vond ze dat mensen vanuit verschillende achtergronden met uiteenlopende problemen zoals armoede, schuldhulpverlening en gezondheidsproblemen kwamen en bedankte de vrijwilligers uit de grond van haar hart voor hun inzet. 
De voorzitter sprak uit dat de komst van de wethouder zeer gewaardeerd werd.  Hij is ervan overtuigd dat haar speech inspiratie en kracht geeft om de outreachende activiteiten voor de kwetsbare Amsterdammers in 2024 voort te zetten. De voorzitter bedankte de gemeente voor het faciliteren hiervan.

De voorzitter blikte terug op de belangrijkste kernactiviteiten van Assadaaka. 
Ervaringsdeskundigen, vrijwilligers van Assadaaka verzorgden in 2023 wederom laagdrempelige themabijeenkomsten. Ook outreachend werk werd uitgevoerd : bijvoorbeeld naar ouderen. De vrijwilligers deden boodschappen of begeleidden hen naar ziekenhuis of huisarts bezoek.

Professionals werden bedankt die onze doelgroep van nuttige informatie heeft voorzien en te ondersteunen bij praktische-  en gezondheidsproblemen zoals de Brandweer, Politie en Ggd ProDemos   Samen Vooruit,  de Tussenruimte, Meevaart, Buurtteams, Dynamo, Civic en OKT.

Assadaaka bleek vanwege haar laagdrempelige werkwijze ook in 2023 een veilige plek om spontaan binnen te lopen en ervaringen te delen naar aanleiding van beangstigende actuele gebeurtenissen. Zoals
- het recentelijk conflict Gaza en Israël
- natuurrampen Turkije Syrië en Marokko
- en niet te vergeten: de recente verkiezingsuitslag in Nederland.

Deze gebeurtenissen waren écht niet - een ver van mijn bed show- 
ze raakten direct een deel van onze doelgroep. Mensen wilden er acuut over praten

Uiteraard heeft Assadaaka hier een belangrijke brugfunctie vervuld naar andere hulpverleners.
Samenwerking met zelforganisaties en professionals heeft ook in 2023 centraal gestaan.
Tenslotte benadrukte de voorzitter dat de werkmethode:  onze levenservaring inzetten om anderen in je omgeving te helpen, in 2023 uitgangspunt was en ook in 2024 gehandhaafd blijft.
De voorzitter bracht -samen met de wethouder- een toost uit naar alle ervaringsdeskundigen en vrijwilligers die zich 2024 weer
willen inzetten voor de kwetsbare Amsterdammers

Verslag nieuwjaarsreceptie Assadaaka 2024

cv

zx

bgh

nyu

we

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken