homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Verslag Kennismaking Praatgroep op donderdag 31 december

aAhmed heet iedereen welkom. Deze bijeenkomst is om kennis te maken met elkaar en met de coach Fatima, zij zal deze groep leiden. Zij is een gezinstherapeute. De groep is opgezet om de persoonlijke ontwikkeling te versterken. Er wordt gesproken over het vertrouwen binnen de groep en afgesproken dat alles wat in de groep besproken wordt, daar ook blijft.
Fatima zal nog 1 op 1 gesprekken hebben met alle deelnemers om nader kennis te maken en ook om te zien wat een ieder nodig heeft.

Het doel is zelfredzaamheid te bevorderen en te leren om zelf je problemen op te kunnen lossen. Dit kan door bepaalde vragen te beantwoorden. Bijvoorbeeld Wat is jouw rol in een bepaalde situatie? Hoe bouw ik zelfvertrouwen op? Waar ligt het probleem? Wie ben ik?
Ook zal aandacht worden besteed aan positieve eigenschappen, hoe kun je die meer naar voren brengen? Hoe kun jij op een positieve manier bijdragen? Geluk moet je zelf zoeken, dat vult ieder voor zichzelf in. Wat maakt jouw gelukkig? We zullen elkaar helpen en elkaar advies geven. We zullen elkaars positiviteit naar boven halen. Belangrijk is dat je zelfbewuster wordt en weet wie je bent. Zie jezelf als een onderdeel van deze wereld. Jouw geluk heeft niets te maken met een ander.
De begeleiding zal bestaan uit de volgende onderdelen:
1. Groepstherapie
2. Ergotherapie
3. Kadertraining
De bedoeling is dat de capaciteiten van een ieder eruit worden gehaald.
Er zal na elke 8 weken een evaluatie plaatsvinden. Er is ook ruimte voor gezelligheid en eventueel een uitstapje. De groep zal waarschijnlijk na 19 januari starten, afhankelijk van de coronamaatregelen.

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken