homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Verslag Gezonde longen, van levensbelang

Stichting De Bloem (Intercultureel Ontmoetingscentrum voor Vrouwen in Oost) en Assadaaka Community organiseerden op 13 mei jl. in samenwerking met het Longfonds (voorheen Astma Fonds) een voorlichtingsbijeenkomst over COPD.

Op 13 mei werd er in het activiteiten centrum Oosterpark bij stichting De Bloem een voorlichting ochtend over gezonde longen. De voorlichting werd gegeven door Henny Boerhout met assistentie van Rob Mulder. Wat mij opviel was het grote aantal van nieuwsgierige maar vooral leergierige vrouwen die alles opzogen wat hun werd verteld. De voorlichting werd dan ook regelmatig onderbroken door gerichte aanvullende vragen van de aanwezige vrouwen. Op die manier werd de materie nog duidelijker voor hen. Na afloop werd de COPD risicotest door de vrouwen gemaakt. Die risicotest is een hulp middel om te kijken of het in je persoonlijke omstandigheden belangrijk is om de toestand van je longen met je huisarts te bespreken. Hieronder staat een link hoe je de COPD risicotest online kunt uitvoeren. En met die test kun je, je familie buren of kennissen ook over de van de noodzaak van goede en gezonde longen praten.

Voor meer informatie: voorzitter De Bloem: AfifaTadmine, tel.nr. 06-26576738 of mailen .(JavaScript must be enabled to view this email address).

Assadaaka Communityvan maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur, tel: 020-7525131 of 06-47440672. .(JavaScript must be enabled to view this email address) – W. http://www.assadaaka.nl.

Meer weten over Longfonds http://www.longfonds.nl/ - http://www.longfonds.nl/over-longen/werking-van-de-longen/gezonde-longen/hoe-gezond-zijn-uw-longen

Gepost door kamal
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken