homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Verslag 新年好 (Assadaaka excursie Chinees Nieuwjaar 9 februari 2013)

Assadaaka Chinees Maan Nieuwjaar. We verzamelden om 12 uur in De Waag, Nieuwmarkt, en om 12:...50 gingen we naar He Hua Tempel aan Zeedijk.

De draken en leeuwen kwamen langzaam op gang, langzaam genoeg om het verschil te leren—draken zijn rood en erg lang en spelen met parels voor hun bek, leeuwen zijn geel en kleiner en doen denken aan wachters van Chinese restaurants.

De stoet ging naar Toko Dun Yong, warenhuis voor Chinese en Aziatische kunst, op hoek van Geldersekade voor het eerste vuurwerk.

Daarna verbazend snel Geldersekade, Kloveniersburgwal, Damstraat, Dam, Club Majestic waar de dansen doorgingen slechts onderbroken door een oorverdovend vuurwerk om 14 uur.

Meer en meer publiek en rond 14:30 werd duidelijk dat de stoet daar bleef; de leeuwen en draken kwamen tot rust bij het terras van Euro Pub.

Sneeuw belemmerde de festiviteiten wat—en doet uitzien naar een van de volgende activiteiten in het voorjaar, weekend van 27 en 28 april Open Dagen He Hua Tempel die we gisteren vanwege grote drukte te kort konden bezoeken om al dharma wensen te kunnen doen.

QUIZ (VOOR DE LESSEN)—WAT STAAT ER OP DE GEVELSTEEN VAN DE WAAG (zie eerste bijlage)?

Kung Hai Fat Choi! (Gelukkig Nieuwjaar!)

Assadaaka is een multiculturele vereniging voor vriendschap, al jaren inzet voor integratie participatie en de sociale cohesie in onze multiculturele samenleving! En doet veel aan de bestaanskwaliteit van migranten met een handicap of chronisch ziekte te verbeteren en hun welbevinden te bevorderen. http://www.assadaaka.nl

Gepost door kamal
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken