homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Verkiezingen Tweede Kamer: Assadaaka zet 4 bijeenkomsten neer

cc679Ter voorbereiding op de verkiezingen voor de Tweede Kamer op 17 maart heeft de Assadaaka Community vier bijeenkomsten gerealiseerd. Het doel van deze bijeenkomsten was om de bewoners van Amsterdam-Oost goed voor te lichten over de verkiezingen. ‘Wie niet gaat stemmen, moet ook niet klagen (over beleid)’, immers iedere volwassen burger kan zelf invloed uitoefenen op de koers van het democratisch bestuur van ons mooie Nederland.

Bij iedere bijeenkomst werd rekening gehouden met de COVID preventie. Dit betekent dat een beperkte groep mensen aan de discussies feel kon nemen. Mede hierom organiseerde de Assadaaka Community vier bijeenkomsten, met een gespreide opkomst van de deelnemers/sters. Dankbaar zijn wij voor de participatie van de uitgenodigde politieke partijen die afgevaardigden naar de Polderweg stuurden om de deelnemers mee te nemen in de wereld van de politiek. Assadaaka dankt in het bijzonder de partijen: Nida, PvdA, Groenlinks, D66, SP, CU en VVD.

Tijdens de bijeenkomsten kwamen de meest uiteenlopende thema’s aan bod. De Wet Maatschappelijke Ondersteuning de betekenis daarvan voor jongeren. Knelpunten in de wetgeving en uitvoeringspraktijk werden nadrukkelijk benoemd. Een andere bijeenkomst ging uitgebreid in op de rechten van migranten en asielzoekers, een derde bijeenkomst werd gewijd aan het thema wonen i relatie tot de maatschappelijk volkomen onhoudbare woningnood onder Amsterdammers met een beperking, studenten, starters, middeninkomens en anderen.

De vierde en afsluitende bijeenkomst werd gewijd aan de groeiende maatschappelijke ongelijkheid welke zeer ongewenst is. Investeringen in onderwijs, zorg, cultuur, educatie, bij-, om en herscholing werden benoemd als cruciaal voor de gezonde sociaaleconomische ontwikkeling van vrouwen, jongeren en starters. Assadaaka kijkt met voldoening terug op de informatieve, levendige discussies in uitstekende sfeer !

Door: #Rabbijn #Simon #Bornstein, de #geestelijk #verzorger van de #Assadaaka #Community

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken