homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Veiligheidsmarkt Indische Buurt

cxIn de Dapperstraat was zondag 15 september de Veiligheidsmarkt, georganiseerd door Brandweerkazerne Victor in samenwerking met andere hulpdiensten zoals politie, ambulance en reddingsbrigade.

In plaats van de vertrouwde marktkramen te zien bood de Dapperstraat zondag een heel andere aanblik. Alle hulpdiensten waren gekomen met al hun groot materieel, gereedschap en personeel in werkuitrusting. De hele dag waren er demonstraties die het werk van de hulpdiensten lieten zien, te zien was o.a. brand blussen, wagens openknippen, een arrestatie van overvallers werd nagespeeld. Ook de boswachters van Amsterdam waren aanwezig. Zij lieten zien hoe zij bomen en planten onderhouden en hadden hun gereedschap en motorzagen meegenomen.

Mensen konden ook zelf meedoen en meehelpen. Je kon leren hoe je iemand moet reanimeren en er waren ook activiteiten waar kinderen aan mee konden doen. Al het materieel, de wagens, reddingsboten, hijskranen ladderwagens en ambulances trok veel bekijks. Iedereen mocht ook kijken in de wagens en voertuigen en zelfs met de ladderwagen omhoog.

Assadaaka was aanwezig om mee te genieten van alles wat er te zien was, en met als eigen bijdrage aan de dag een informatiestand waar we informatie gaven voor het verbeteren van de veiligheid van je woning.

Aicha en haar team oogste veel waardering en complimenten voor de catering die zij verzorgden, waar zo’n 250 mensen van genoten hebben.

We kijken terug op een mooie en gezellige dag in de Dapperstraat, waarbij we ook blij zijn een dat we hebben kunnen bijdragen aan een veiliger Amsterdam Oost.

Verslag: Marcel Stollé

cvx

x4

be

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken