homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Terughalen NLse Kinderen in Syrische kampen

cx444Zaterdag 8 oktober 2022 om 14:00 uur op de Dam, Amsterdam - Nederland. Een toespraak van Ahmed El Mesri tijdens de demonstratie van -  Terughalen NLse Kinderen in Syrische kampen.
Het leek even goed nieuws, de Nederlandse regering zou de kinderen in de Syrische gevangenkampen ophalen, met hun moeders. Maar de Nederlandse regering heeft hiervoor uitstel gevraagd. En gekregen. Terwijl het de komende drie maanden steeds kouder en volop winter wordt in Syrië.
Het is ongelooflijk, hoe deze kinderen moeten lijden door de onvergeeflijke terughoudende houding van de Nederlandse overheid. Kinderen die nu al zo vele hebben geleden blijven nóg langer het slachtoffer van een overheid die geen verantwoordelijkheid durft te nemen.

De Syrische gevangenkampen zijn voor kinderen de gevaarlijkste plekken ter wereld om te wonen. Sinds april van dit jaar zijn er alleen al in kamp Al Hol 21 mensen vermoord, waaronder moeders die gevonden werden door hun kinderen. Het is een zeer onveilige omgeving om op te groeien. Toch wonen in deze gewelddadige kampen 29 Nederlandse kinderen. En zij wonen er al meer dan drie jaar.

De Nederlandse overheid heeft de opdracht om deze kinderen terug te halen. Maar heeft dat nog steeds niet gedaan. Deze kinderen worden aan hun lot overgelaten.

Er is in de kampen ook nauwelijks onderwijs, medische hulp, schone kleding, sanitaire voorzieningen, laat staan speelgoed of een plek om te kunnen ontspannen. Het is onacceptabel. En het is tegen universele verdragen voor de rechten van het kind, die Nederland ook ondertekend heeft.

Kinderen moeten kunnen opgroeien in veiligheid, dan hebben zij een stabiele basis om zich te ontwikkelen tot gezonde volwassenen. Dat is een mensenrecht. De kinderen in de kampen in Syrië ontberen alle vormen van veiligheid en stabiliteit. Het is de plicht van de Nederlandse overheid om ze terug te halen naar ons land en ze deze veiligheid te bieden. Deze kinderen kunnen niets doen aan de acties van hun ouders en mogen daar ook niet verantwoordelijk voor worden gehouden. Het zijn kinderen, kinderen die juist na alles wat ze hebben meegemaakt veiligheid en zorg nodig hebben. Zorg voor onze Nederlandse kinderen en haal hen terug!

Dank u wel!

Ahmed El Mesri

Het was een geslaagde democratie.

Voor meer informatie en advies: http://www.assadaaka.nl of .(JavaScript must be enabled to view this email address)

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken