homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

UNIEK IN AMSTERDAM: EERSTE OFFICIËLE VIERING VAN INTERNATIONALE MANNEN DAG

1qOp zaterdag 20 november organiseerde de Assadaaka Community een feestelijk programma rond de INTERNATIONALE MANNENDAG. Er werd een uitgebreid pallet aan workshops aangeboden waarbij wij onder deskundige begeleiding discuteerden over de rol van de man op diverse plekken in de maatschappij.

Voor de EERSTE MAAL werd de INTERNATIONALE MANNENDAG door de Assadaaka Community in Amsterdam geïntroduceerd in samenwerking met de GEMEENTE AMSTERDAM. Mondiaal wordt aandacht voor Internationale Mannendag breed gesteund, onder andere door de VERENIGDE NATIES.

De Assadaaka Community is de initiatiefnemer en projecteigenaar van de Internationale Mannen Dag in Amsterdam. Nooit eerder vond een officiële viering van de Internationale Mannen Dag in de hoofdstad plaats. Hiermee levert de Assadaaka Community samen met haar landelijke maatschappelijke partners en de Gemeente Amsterdam een unieke bijdrage aan de emancipatie van mannen in Nederland. Ook in de komende jaren zal de Assadaaka Community de Internationale Mannen Dag in Amsterdam organiseren, waarbij het maatschappelijk draagvlak telkens vergroot zal worden.

De Assadaaka Community stelt zich sedert haar oprichting, dertig jaar geleden onder anderen op het standpunt dat: ”De vrijheid om jezelf te kunnen zijn in Nederland vanzelfsprekend is en hoort te zijn.” Dit geldt eveneens voor mannen, ook voor hen die om allerhande redenen in kwetsbare maatschappelijke posities verkeren.

Binnen Assadaaka mag ieder mens zichzelf zijn, wij bieden een sociaal veilige plaats voor ontmoeting en gesprek. De Assadaaka Community draagt met haar activiteiten actief bij aan het permanent onderhoud van de democratische rechtsorde in de Nederlandse samenleving. Assadaaka bevordert de maatschappelijke deelname van burgers (ook mannen) en daarmee de cohesie waaraan onze samenleving veel behoefte heeft.

Het programma omvatte een reeks workshops, die vakkundig werden begeleid door experts van landelijke partnerorganisaties:
+ Man en Poëzie
+ Man en Werk
+ Man en Migratie
+ Man en Gezin
+ Man en Opvoeding
+ Man en Partner
+ Man en Leefstijl
+ Man en Gezondheid

De belangrijkste spreker tijdens de bijeenkomst was de heer Maarten Poorter, de voorzitter van het dagelijks bestuur van de Stadsdeelcommissie Amsterdam-Oost. Hij sprak uitvoerig over de rol van mannen in Amsterdam-Oost, hun noden, wensen, kansen. De Stadsdeelvoorzitter besprak zijn beleidsvoornemens ten aanzien van mannen en jongens op zeer betrokken wijze. Er zijn tal van kansen voor mannen in Oost, ongeacht leeftijd. De heer Poorter zet krachtig in op de mogelijkheden tot opleiding, werk, participatie en emancipatie. De Stadsdeelvoorzitter staat positief bekend als een betrokken politicus, die vanuit zijn functie het lokaal bestuur op plezierige wijzen dicht bij de burger weet te brengen.

Na een uitgebreide gezamenlijke maaltijd werden de conclusies vanuit de workshops door deelnemers plenair besproken en gedeeld.

Met veel plezier blikken het bestuur en de geestelijk verzorger terug op deze leerzame dag vol onverwachte kruisbestuivingen die smaken naar meer. De Assadaaka Community ziet er dan ook naar uit om de komende jaren het project INTERNATIONALE MANNENDAG verder uit te bouwen, opnieuw te zullen initiëren om een nieuwe Amsterdamse traditie in het leven te roepen, bij te dragen aan de emancipatie van de man.

Door: Ahmed El Mesri, voorzitter en Rabbijn Simon Bornstein, geestelijk verzorger

3w

5tg

c54

8i

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken