homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Uitmarkt boos over strenge beleid Centrum

De organisatie van de Uitmarkt heeft in allerijl nieuwe promotievlaggen moeten laten maken, nadat stadsdeel Centrum had gesommeerd dat de logo’s van de sponsors te groot waren. Het strenge beleid valt bij het Amsterdams Uitburo, dat het culturele evenement organiseert, zo verkeerd dat het overweegt een volgende editie uit te wijken naar een locatie buiten het centrum.

Dat liet een woordvoerster zaterdag weten naar aanleiding van een bericht hierover in Het Parool. Het strenge beleid van het stadsdeel kost de Uitmarkt ongeveer 30.000 euro. De richtlijnen bestaan volgens de zegsvrouw al wel langere tijd, maar werden nooit gehandhaafd. ,,In juli kregen we te horen dat ze dit jaar streng zouden handhaven.’’ Het stadsdeel zwichtte niet voor een brandbrief die het Amsterdams Uitburo vervolgens stuurde, met daarin het verzoek de Uitmarkt niet onnodig te duperen. Gevolg: herdruk van de vlaggen en compensatie voor de sponsors die minder waarde hechten aan de kleinere logo’s.Uitmarkt welkom in Zeeburg!

De 31e editie van de Uitmarkt werd in 2008 voor de tweede keer aan de Oostelijke Handelskade georganiseerd. Eigenlijk zou het driedaagse evenement neerstrijken in de binnenstad, maar het relatief nieuwe gebied vlakbij het Centraal Station is dit jaar zo goed bevallen, dat de organisatie ervoor loos de opening van het culturele seizoen daar nog een keer te programmeren. De uitmarkt die afgelopen weekend in het Oostelijk Havengebied gehouden werd, trok evenveel bezoekers als andere jaren. Dat viel de organisatie niet tegen. Voor het eerst werd de uitmarkt zo ver “buiten??? het centrum gehouden.

Toch is de organisatie niet van plan om 2009 weer het Oostelijk Havengebied aan te doen. “Het centrum is onze thuisbasis???, zo meldde de organisatie op nu.nl. De kop van het Java-eiland kreeg het grootstedelijk karakter waar het al jaren op uit is, toen een groot podium met daarop de New Cool Collective verscheen.

Posted by Robert van den Heuvel  on  08/29  at  03:19 PM


Ik ben meer boos op de regen, de hele stad is afgezet maar er is helemaal niemand. Dit althans op de vrijdag, de opening.

——————————————————————————————
I wasted time and now doth time waste me.
——————————————————————————————

Posted by ZaZkia  on  08/30  at  12:24 PM


“De organisatie van de Uitmarkt heeft in allerijl nieuwe promotievlaggen moeten laten maken, nadat stadsdeel Centrum had gesommeerd dat de logo’s van de sponsors te groot waren.”


Kan mij iemand uitleggen waarom dat niet mag?

Posted by Tess Jungblut  on  08/30  at  04:14 PM


VVD Amstelveen wil Uitmarkt

De VVD-fractie in Amstelveen heeft ambitieuze plannen om de Uitmarkt naar die plaats te halen. Dit meldt De Telegraaf dinsdag.

Volgens de partij is Amstelveen een minstens zo geschikte locatie. “Met het oude dorp, omliggende gemeenten en het Amsterdamse Bos om de hoek zijn er voldoende mogelijkheden???, aldus woordvoerder cultuur Heleen Enschedé.
De Uitmarkt wil volgend jaar misschien uitwijken naar een locatie buiten het centrum, omdat er een conflict was met stadsdeel Centrum over de logo’s van de Sponsors. Hierdoor moest de Uitmarkt voor tienduizenden euro’s opnieuw vlaggen laten drukken.
bron: AT5

Posted by Robert van den Heuvel  on  09/01  at  08:43 AM


Naam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken