homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Toespraak van Ahmed El Mesri Kerstfeest bij Assadaaka Community op 20 december 2012

“Assadaaka Community viert Kerst met haar vrijwilligers” - Op 20 december 2012 heeft Assadaaka Community een bijeenkomst georganiseerd met als titel Kerstfeest. Deze bijeenkomst wilden wij benutten om aan anderen te uiten: Assadaaka Community kan niet zonder vrijwilligers en wilden wij samen met alle genodigden een drankje en lekkere hapjes nuttigen. Voor de bijeenkomst waren ook alle leden van Assadaaka Community uitgenodigd en diverse organisaties waar wij mee samenwerken. Het was een grote opkomst van geïnteresseerden. 

Tijdens het programma vertelden een aantal vrijwilligers over hun werk bij Assadaaka Community.

Assadaaka Community:
Assadaaka Community is erop gericht om buurtbewoners, vooral die uit Amsterdam Oost en omgeving, op een multiculturele manier bijeen te brengen. Assadaaka Community, die door haar diversiteit en laagdrempeligheid een voorbeeld kan zijn ook voor andere organisaties. 

Hier volgt een toespraak van Ahmed El Mesri

Welkom, beste vrijwilligers,

Een paar dagen voor het grote feest komen wij hier bij elkaar om gezamenlijk hapjes te gebruiken en op feestelijke wijze het jaar af te sluiten. Maar deze gelegenheid kunnen wij ook gebruiken om nader met elkaar kennis te maken en natuurlijk met elkaar van gedachten te wisselen en het afgelopen jaar door te nemen. Assadaaka Community en haar verwanten zijn organisaties die alleen maar kunnen functioneren dankzij jullie, mensen die zich met hart en ziel inzetten voor de organisaties, maar vooral voor de mensen die door ons geholpen worden. Veel van de aanwezigen hier kennen elkaar wel, in ieder geval van gezicht en naam, maar door het jaar heen zien we elkaar niet zo veel: de éne werkt op een woensdag, de andere op een maandag, weer een ander op een vrijdag, en zo kan het gebeuren dat wij niet al te vaak ervaringen met elkaar uit kunnen wisselen.

Daarom is een bijeenkomst als deze ook zo fijn: niet alleen omdat er wat te vieren is: we zitten werkelijk in de kortste en donkerste dagen van het jaar, voor sommige mensen een reden om zich ‘s ochtends in bed nog maar eens om te draaien alvorens eruit te komen, de lichten aan te doen en zich voor te bereiden op een dag van met donker de deur uitgaan en met donker terugkomen. Ook economisch zitten we in donkere dagen, zoals ons voortdurend via de media verkondigd wordt.

Dat is allemaal vervelend en kan ons de moed in de schoenen doen zinken, maar aan de andere kant betekent het ook dat op een gegeven moment de bodem bereikt is en het alleen nog maar beter kan gaan. Wij van Assadaaka Community blijven natuurlijk optimistisch, wij blijven geloven in een betere toekomst en ook dat wij ons eigen bestaan in eigen hand kunnen nemen, dat wij zelf eraan kunnen werken.

In ons werk komen wij natuurlijk voortdurend mensen tegen die dit ook vinden en daarbij een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Ik wil jullie allemaal, die zich hiervoor inzetten, bij deze graag bedanken. Ik hoop dat jullie ook het komende jaar het goede en belangrijke werk voort gaan zetten, zodat wij met ons allen een steentje bijdragen aan de opbouw van onze maatschappij. Want door ons werk doen mensen mee aan de maatschappij, doorbreken zij vaste patronen en komen op nieuwe wegen in hun leven.
Vanavond gaan wij met elkaar eten en met elkaar ervaringen uitwisselen, zodat wij ook van elkaar leren en beter worden. Zo kunnen wij gesterkt een nieuw jaar aan, een jaar met zijn eigen uitdagingen, een jaar met tegenslagen, maar ook met hoop en successen, een jaar waar wij klaar voor zijn.

Ik wens jullie allemaal een fijne avond toe en alvast prettige feestdagen en veel geluk in het nieuwe jaar.

Dank jullie wel.

Contact:
Plaats: Assadaaka Community, Centrum Ruma Khami
Adres: Makassarplein 1, 1095 RP Amsterdam
Tel. (020) 7525131 (06-47440672).

Gepost door kamal
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken