homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Toespraak Ahmed El Mesri, voorzitter Assadaaka Community - Uitreiking certificaten 27 nov 2020.

01sBeste, lieve aanwezigen,
Ik wil jullie graag van harte welkom heten bij Assadaaka Community. Vandaag is een bijzondere en feestelijke dag, want vandaag worden de certificaat uitgereikt aan twee groepen deelnemers van de cursus Vertrouwenspersoon. Ook hebben zij deelgenomen aan de workshop van de CNV commissie Diversiteit van de CNV.

Voor het uitreiken van de certificaten verwelkomen wij een heel bijzondere gast,  Anneke Westerlaken. Zij is hoofd van de afdeling zorg en Welzijn van de vakbond CNV. Het CNV zet zich in voor diversiteit en inclusie op de werkvloer. Veel dank voor je komst Anneke!

Ook vieren we het 30 jarig bestaan van Assadaaka Community! Al dertig jaar zetten we ons in voor gelijkwaardigheid, het versterken van de zelfredzaamheid, voor sociale cohesie, diversiteit en inclusie. Nog steeds vragen deze zaken volop onze aandacht. Veel mensen leven in armoede, hebben te maken met een ongelijke arbeidsmarkt en scholing, velen ervaren eenzaamheid of hebben te maken met fysieke of mentale gezondheidsproblematiek thuis. Zo divers als deze problemen zijn, zo divers zijn ook de oplossingen. Het vraagt om maatwerk.

Dat is waar Assadaaka Community zich al dertig jaar voor inzet. Als informele zorg-organisatie bieden wij ondersteuning aan kwetsbare bewoners, met de inzet van vele hardwerkende vrijwilligers. Samen staan wij altijd klaar voor iedereen die een steun in de rug nodig heeft. Als je bij Assadaaka komt, sta je er niet meer alleen voor. We doen dat met Nederlandse taallessen, ons sociaal-maatschappelijk inloopspreekuur, 2x per week Thema Ontbijtbijeenkomsten, onze voedselbank Steun voor Elkaar, de Samen Sterk groepen, met kook- en naailes, mantelzorgondersteuning, en nog veel meer.

In ons sociaal-maatschappelijk inloopspreekuur helpen we bewoners met allerlei vragen, van het invullen van formulieren, tot complexe multi-problematiek. We doen dat in goede samenwerking met de formele hulpverlening en voorzieningen. In ons laagdrempelige inloopspreekuur staan de Vertrouwenspersonen bewoners bij met al hun vragen. Daarin is hun levenservaring belangrijk. Wij noemen dit ervaringsdeskundigheid. Want wanneer je je ervaringsdeskundigheid kan inzetten om anderen te helpen, is dat van grote toegevoegde waarde, ook op de formele zorgorganisaties.

We zijn dan ook heel blij met deze groep deelnemers die nu de Cursus Vertrouwenspersoon succesvol heeft gevolgd bij Assadaaka Community, en de workshop Diversiteit, onder de deskundige leiding van Rabbijn Simon Bornstein. We zijn heel blij met zo’n inspirerende kracht binnen onze organisatie, die zo veel kennis en ervaring mee brengt. Simon is één van onze jarenlange vrienden.

Assadaaka betekent vriendschap. Want vriendschap is wat ons allen bindt. Iedereen die zich heeft ingezet voor Assadaaka en iedereen die in de toekomst bij Assadaaka aanklopt. Onze deur staat altijd open, voor iedereen. Ongeacht afkomst, cultuur, opleidingsniveau, seksuele geaardheid, politieke overtuigingen, iedereen kan zich welkom en veilig voelen bij Assadaaka. Wij zetten in op gelijkwaardigheid en sociale cohesie. Dat doen we al dertig jaar en daar gaan we nog vele jaren mee door!

Daarom zijn we blij en dankbaar met deze nieuwe groep vertrouwenspersonen en gaan we nu graag door naar het uitreiken van de certificaten!

z-

z--

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken