homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Toespraak Ahmed El Mesri op 17-01-‘13 - Themabijeenkomst Veiligheid op het Makassarplein

Themabijeenkomst: ”Veiligheid op het Makassarplein”
Makassarplein is van ons allemaal en hoe kunnen we het meer veilig houden!
Hier onder volgt de toespraak van Ahmed El Mesri.
Goedenavond dames en heren,
Assadaaka Community organiseert vanavond een bijeenkomst over de veiligheid op het Makassarplein.  In januari 2012 deden geruchten de ronde dat het Makassarplein één van de onveiligste pleinen in de buurt, zelfs in Amsterdam was.

Assadaaka zit nu al twee jaar in buurtcentrum Ruma Khami en in die tijd is het plein alleen maar veiliger geworden. Assadaaka Community heeft aan dit centrum een centrale rol gegeven, een laagdrempelige plek waar buurtbewoners zich prettig voelen, waar de deur altijd openstaat en waar iedereen welkom is voor een gesprek, om bij elkaar te komen, met elkaar van gedachten te wisselen
Ik ben Ahmed El Mesri, oprichter en voorzitter van Assadaaka Community.

Wij hebben laten zien dat de oplossingen veel gemakkelijker en goedkoper zijn dan vanuit de politiek wordt gesuggereerd: mensen moeten betrokken worden bij hun buurt. En dat geldt natuurlijk niet alleen voor volwassenen, maar net zo goed voor jongeren. W ij hebben van Ruma Khami een centrum van het Makassarplein gemaakt, waarmee wij de onveiligheid – of zelfs veelal vermeende onveiligheid – aangepakt hebben.

Vaak is het niet eens de onveiligheid zelf, maar een gevoel van onveiligheid en wat kunnen wij aan dat gevoel doen? Wij moeten niet de beschuldigende vinger te wijzen naar jongeren noch naar ouders, maar moeten met elkaar in dialoog te gaan. Zo kunnen wij komen tot een oplossing en tot een buurt die daadwerkelijk veiliger is en fijner om te wonen. Saamhorigheid en sociale cohesie: soms kan je denken dat het lege begrippen geworden zijn, niet meer dan woorden, maar Assadaaka Community heeft ze altijd hoog in het vaandel staan. Zeker in deze tijd van economische crisis. En, wat belangrijker is, wij brengen ze ook in de praktijk, zoals wij de afgelopen jaren in de Ruma Khami aangetoond hebben. De buurtbewoners moeten worden geïnformeerd over de rol die zij kunnen spelen in het veiliger en leefbaarder maken van de wijk. Wij zetten gezamenlijk de schouders er onder, vanuit de instelling dat we allemaal ons steentje kunnen bijdragen aan een veiliger buurt en fijnere buurt om te wonen, te werken en te leven.

Assadaaka Community heeft er altijd naar gestreefd om het Makassarplein veilig en leefbaar te houden voor haar bezoekers en omwonenden. Wij denken dat wij daar goed in geslaagd zijn.

Gepost door kamal
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken