homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

TNT steekt alle postbodes in het nieuw

Postbodes bevolkten gisteren de catwalk, bij de presentatie van de nieuwe bedrijfskleding van TNT Post. De kleding is van de hand van de Nederlandse ontwerpster Astrid Ras. De presentatie had plaats in Club 11 in Amsterdam, het vroegere Post CS-gebouw.

Door het opvallende gebruik van de oranje TNT-kleur lijkt de postbode er vanaf 16 oktober vooral frisser uit te gaan zien. De nieuwe bedrijfskleding kenmerkt zich verder door de kleuren zwart, wit en zilvergrijs.

De ??n loopt zijn ronde met een karretje, de ander met de fiets aan de hand, maar gezamelijk lopen de postbodes in Nederland per jaar 625 keer de wereld rond. Samen hebben ze meer dan 25 miljoen kilometer in de benen. De 3.230 auto?s vanTNT Post, de nieuwe naam voor TPG Post, karren per jaar 76 miljoen kilometer. Dat is tien keer op en neer naar de maan.

Voor die lange tochten moeten de bezorgers goed zijn beschermd tegen de elementen. Van de 750.000 nieuwe kledingstukken zijn vooral veel sokken gebreid: in totaal 127.405 paar. Daarnaast gaat het om heel veel broeken: 40.938 afritsbroeken en 49.606 spijkerbroeken. Verder zijn er 39.620 jassen, 11.110 bodywarmers en 32.677 regenpakken gemaakt.

Bron: ANP.

Gepost door Jan Hollander
(2) CommentaarPermalinkEn dat is heel wat minder sokken dan vroeger, door al het e-mail verkeer…

Posted by zazkia  on  09/17  at  12:20 PM


Ik vind het een erg kinderlijk pakje; het lijken net stadswachten. Toch maar geen postbode worden maar…

Posted by Rogier  on  09/19  at  05:15 PM


Naam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken