homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Tijdens een prachtige Vrijheidsmaaltijd 2017 in de Batjanstraat

frTijdens een prachtige Vrijheidsmaaltijd 2017 in de Batjanstraat, een samenwerking van Assadaaka Community en BatjanBuren in een ontspannen sfeer en mooie diversiteit met een mooie toespraak over verworven en te behouden / te bevechten vrijheid voor iedereen door Ahmed El Mesri.
Boodschap Ahmed El Mesri 5 mei

Beste mensen,

Hartelijk welkom op deze bijzondere dag: Bevrijdingsdag.
We vieren vandaag dat we in vrijheid leven. De vrijheid om bij elkaar te komen zonder angst om vervolgd of afgewezen te worden om geloof, ras, huidskleur, seksuele geaardheid, lichamelijke of geestelijke beperking of welke andere scheidslijn je ook maar kunt bedenken tussen mensen. De vrijheid voor een ieder om te zijn wie je bent, zonder angst voor uitsluiting, en met het vertrouwen dat je hier je eigen leven kunt leven en dat onze kinderen hun eigen leven hier kunnen opbouwen.

Laten we even stilstaan bij wat deze vrijheid voor ons betekent.
In het afgelopen jaar werd het nieuws weer overspoeld door berichten van oorlog, aanslagen en conflicten. De kloof tussen mensen lijkt nu groter dan ooit. De weg naar vrijheid is voor velen al lang niet meer vanzelfsprekend. Veel mensen zijn nog steeds op de vlucht, op zoek naar vrijheid.

Ook in Nederland heeft nog niet iedereen de vrijheid om te kunnen zijn wie hij of zij wil. Er heerst een grote druk op de maatschappij omdat ook hier nog steeds mensen in angst leven. Angst voor uitsluiting, angst voor aanslagen, …
Leven in vrijheid is ook kunnen leven zonder angst. Om tot deze vrijheid te komen is veel werk nodig. Het vergt van iedereen een inspanning om de ander in de ogen te kijken en te zeggen: je mag er zijn. Je hoeft je niet anders voor te doen dan je bent.

Laten we op deze dag met zn allen een gebaar maken tegen geweld en tegen uitsluiting. We kunnen pas samen leven in vrijheid als we respect en solidariteit nastreven. Laten we verschillen niet zien als iets negatiefs maar als een kans om iets nieuws te leren kennen. Een kans om te groeien als mens. Een kans om de vrijheid te delen met anderen.
Laten we de vrijheid die voor Nederland is verworven zo lang geleden niet als vanzelfsprekend beschouwen, maar gebruiken als een motivatie om door te blijven werken aan een wereld met meer respect en solidariteit.
Vandaag geven we deze vrijheid door. Aan iedereen in dit land. Ook aan onze kinderen, in de hoop dat zij ook in vrijheid mogen opgroeien, en veel verschillende dingen mogen meemaken, om uiteindelijk uit te groeien tot de persoon die zij in de toekomst willen zijn.

Vrijheid is een kans om te delen met elkaar.
Een brug naar een beter morgen.
Laten we er met zijn allen wat moois van maken.

Ik dank u voor uw aandacht.
vd

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken

Recent Commentaar

Van ZaZkia 'Flevoparkbad geannexeerd door camping Zeeburg'.
Van ijstaartindeoven 'Elatik op het matje vanwege tekorten'.
Van ijstaartindeoven 'R.S.O.C. winnaar Open podium East Site'.
Van ZaZkia 'Middeneiland in IJburg 2 geschrapt'.
Van ijstaartindeoven '2 juni: Fietswrakken Inzameldag'.
Van ijstaartindeoven 'Harde piep houdt Watergraafsmeer wakker'.
Van Robert van den Heuvel 'Harde piep houdt Watergraafsmeer wakker'.
Van ijstaartindeoven 'Harde piep houdt Watergraafsmeer wakker'.
Van Robert van den Heuvel 'Harde piep houdt Watergraafsmeer wakker'.
Van leona 'Nieuw ontwerp voor Makassarplein'.