homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Thema-Lunch: “Energie, zuinig de winter door!”

zx3Op maandag 29 november 2021 organiseerde de Assadaaka Community samen met Stichting!WOON een informatieve Thema-Lunch “Energie, zuinig de winter door!”
Het Kabinet in Den Haag heeft aangegeven dat we weer een “barre winter” tegemoet gaan. Het winterseizoen wordt niet alleen bepaald door de nieuwe lock down en COVID maar ook door veel te hoge energieprijzen voor gas en electra.

SAMEN met STICHTING WOON! bespraken Ahmed el Mesri en rabbijn Simon Bornstein de mogelijkheden om op financieel voordelige wijzen de winter door te kunnen komen. Wat kunnen we doen om energie te sparen? Om zuinig en efficiënt met energie en warmte om te gaan in huis?

STICHTING WOON! is een organisatie met expertise op alle terreinen van wonen. Een gecertificeerde ENERGIECOACH neemt deel aan het rondetafel gesprek, en u bent van harte welkom!

Naar aanleiding van het ronde tafel gesprek zetten we de verzamelde tips op een rijtje;
*  Vervang alle gloei en hallogeenlampen door ledlampen. Begin met die lampen die je het meest gebruikt. Een besparin tot 85 % kan worden bereikt.
* Zet apparaten daadwerkelijk uit, niet op stand by, Bespaart tot 100 Euro op jaarbasis.
* Zet verwarming een graad lager, scheelt 7% stookkosten; 100 Euro per jaar.
* Maak kieren van deuren en ramen dicht met ducktape of kitspuit. Gebruik   tochtstrips en hou warmte binnen en koude buiten.
* Het is belangrijk een woning goed te luchten: verse lucht brengt vocht naar buiten,  een droge woning is beter te verwarmen.

Talloze vragen omtrent technische verbeteringen in en om het huis passeerden de revue. Onder anderen de aanschaf van warmtepompen vonden de tafelgenoten erg interessant. Voor de aanschaf bestaan subsidieregelingen voor woningeigenaren. Maar wat moet ik doen als ik in een sociale huurwoning woon?

Het geanimeerde debat was een dankbare bron van informatie voor de bewoners, die nu beter geïnformeerd de koudste winterperiode van het jaar tegemoet kunnen gaan, en het is hen duidelijk hoe een forse besparing op energiekosten kan worden bereikt.

Door: Ahmed El Mesri, voorzitter en Rabbijn Simon Bornstein

zxa1

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken