homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Tandartsen uit Stenen Tijdperk boorden met vuursteen

imageWie n? alleen al bij de gedachte aan een tandartsenbezoek de rillingen krijgt, zou eens stil moeten staan bij lotgenoten die 9000 jaar geleden kiespijn hadden. Bewoners van wat nu de Pakistaanse provincie Belutjistan is, gebruikten in de late steentijd boortjes van vuursteen om rotte kiezen te behandelen.

Europese paleontologen hebben in het gebied meer dan driehonderd graven uit het Neoliticum uitgezeefd en vonden er elf geboorde kiezen. De vuurstenen boortjes bleken volgens de fossielenonderzoekers “verassend effectief”. In alle gevallen hebben de patienten na het boren hun kiezen verder kunnen gebruiken, stellen zij in een artikel in het Britse wetenschapstijdschrift Nature van deze week.
De vindplaats, Mehrgarh, ligt op de route tussen Afghanistan en de vruchtbare Indusvallei die al in de Oudheid werd gebruikt. Het zou ??n van de eerste boerennederzettingen van Zuid-Azi? zijn geweest.
Bron: ANP/AFP.

Gepost door Jan Hollander
(3) CommentaarPermalinkBen vandaag bij de tandarts geweest. Gelukkig is deze met zijn tijd meegegaan. Pfffffffff. cheese

Posted by Jan Hollander  on  04/12  at  04:20 PM


En? Gaatjes? ??
Ik moet er ook nog heen maar ik ben vergeten wanneer en ik heb de vorige keer ook nog niet betaald, want die vervelende boorders hebben de nota niet naar CZ maar naar mij verstuurd (vanwege dat nieuwe stelsel dus) en omdat t maar eenmalig is, tot ze bericht hebben gehad van CZ dat ik vdaar nog steeds bij zit en dat er helemaal niks is veranderd alleen mijn polisnummer, moet ik het zelf voorschieten. Ik weet alleen niet waarvan ik het voor moet schieten en bovendien ligt die nota al een half jaar te wachten tot ik eens het overschrijvingskaartenboekje vanonder het stof vandaan haal,  want die tandartsmensen voelden zich te goed voor acceptgiro’s.
Hadden ze dat ook in de steentijd?

goed om te weten dat ik het nu ook zelf kan met een vuurstenen boortje, in elk geval. raspberry

Posted by zazkia  on  04/13  at  12:21 PM


Nee, gelukkig niet! Heb jaren achter elkaar altijd prijs gehad -behalve in de lotto- maar nu voor het tweede jaar niet.

Die accept-giro?s waren er volgens mij in de Steentijd ook. Ik herinner me dat ik de Flinstones er wel eens ??n uit heb zien hakken.

Posted by Jan Hollander  on  04/13  at  01:01 PM


Naam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken